Avustralya'da Delta kapanması! Aldı başını gidiyor

Avustralya'da Delta kapanması! Aldı başını gidiyor

Hindistan'ı kasıp kavuran Delta varyantı etkisini tüm dünyada artırmaya başladı. Salgın boyunca aldığı sıkı önlemlerle adından sık sık bahsettiren Avustralya'da ise Delta varyantı nedeniyle kapanmalar yaşanmaya başladı.

İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan ve Hindistan'da önüne geçilemez ölümlere, sağlık krizine yol açan ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 'baskın tür' olarak nitelediği Delta varyantı dünya genelinde etkili olmaya başladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin işe yaramaya başladığı ve ülkelerin yavaş yavaş normalleşme adımları attığı günlerde Delta varyantının yayılması sonrası normalleşmede kısıtlamalara gidilmeye başlandı.

UZMANLAR ART ARDA UYARIYOR

Hızlı aşılama çalışmalarıyla tüm dünyaya örnek olan ve normalleşmeye diğer ülkelerden daha önce geçen İsrail, kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğunu yeniden getirdi. Dünyanın dört bir yanından Delta varyantı vakaları gelirken, uzmanlar ise varyantın çok daha hızlı bulaşıcılığı konusunda art arda uyarılarda bulunuyor. Türkiye'de ise son durum pek de iç açıcı değil.

AVUSTRALYA KAPANIYOR

Salgın süreci boyunca ülkede alınan sıkı tedbirler ile bilinen Avustralya da Delta varyantı önlemlerini sıklaştırdı. Sydney başta olmak üzere birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yetkililer, salgının tekrar patlak vermesinin nedeninin yüksek bulaşıcılık oranına sahip olan Delta varyantı olduğunu söyledi. Özellikle ülkenin, Kuzey, Queensland ve Batı Avustralya bölgelerinde vaka sayılarının arttığına dikkat çekildi.

Eyalet ve bölge liderlerinin bugün Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile görüşeceği belirtilirken, Sydney’de Delta varyantı vaka sayısı 128 olarak açıklandı.

Hazine Bakanı Josh Frydenberg, Covid-19’la mücadelede kritik bir döneme geçildiğini berliterek, “Salgında yeni bir fazı yaşıyoruz. Çok daha bulaşıcı olan Delta varyantıyla mücadele ediyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN