Bakan Koca günlük vaka sayısını açıkladı

Bakan Koca günlük vaka sayısını açıkladı

Günlük koronavirüs vaka tablosu açıklandı. Son 24 saatte 19 bin 357 yeni vaka görülürken 185 kişi hayatını kaybetti. Bakan Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada yine aşıya dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın 5 Aralık’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 350 bin 937 testten 19 bin 357'si pozitif çıktı.

Virüs nedeniyle 185 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 24 bin 278 olarak açıklandı. Türkiye ortalamasının yüzde 81.61'e ulaştığı 2. doz aşılamada Ordu birinci sırada, Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 85,1 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. ‘Mavi iller’ listesinde Ordu'yu sırasıyla Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur izliyor. Yüzde 57,3 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 82,0 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 79,7 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 74,3 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan vaka sayısını açıkladı. Koca, "Vaka sayıları 20 binin altına büyük uğraşlar ve özveri ile düşüyor. Bunu kalıcı kılmak bizim mücadele kararlılığımıza bağlı. Hemen aşılarımızı olmalı ve tadbirden taviz vermemeliyiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN