Bartın'da Delta varyantı yasağı

Bartın'da Delta varyantı yasağı

Delta varyantı nedeniyle ilk yasaklar Bartın'dan geldi. Kurban Bayramı'nda gelenek haline gelen yöresel etkinlikler hakkında açıklama yapan Valilik, aile ve akraba bayramlaşmaları dışındaki etkinlikleri yasakladı.

İlk olarak Hindistan'da tespit edilen ve bulaşıcılığı daha yüksek olan Delta varyantı birçok ülkede görülmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de de Delta varyantının görüldüğünü ve sayısının giderek arttığını belirtmişti.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmışken ve normalleşmeye de başlamışken ortaya çıkan mutasyon endişeye neden oluyor. Bu kapsamda Bartın'da da bayram öncesi yeni yasak kararları alındı. Türkiye'de ilk kez Delta varyantı nedeniyle kısıtlama kararı alınan Bartın'da aile ve akraba bayramlaşmaları dışındaki etkinlikler Valilik tarafından yasaklandı.

Şehirde gelenek haline gelen bayramlarda toplu yemek yemek ve güreş gibi etkinlikler bu sene gerçekleşmeyecek.

Delta varyantının görülmesi nedeniyle bu kararın alındığını belirten Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

AİLE VE AKRABALAR DIŞINDA BAYRAMLAŞMA DIŞINDAKİ ETKİNLİKLERE YASAK

Valilik açıklamasında “Ülkemizde Delta varyantı koronavirüs vakalarının görülmesi ve sayısı az da olsa ilimizde ve çevre illerde bu varyanta rastlanması nedeniyle, köy muhtarları da dahil olmak üzere konunun bütün taraflarıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda, aile ve akraba arasındaki bayramlaşma etkinlikleri dışında, yöresel nitelikteki özel etkinliklerin tedbir olarak yapılmamasının uygun olacağı sonucuna varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN