Biontech ve Sinovac 2. doz aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevu alma ekranı

Biontech ve Sinovac 2. doz aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevu alma ekranı

Türkiye'de kovid-19 hastalığına karşı Alman Biontech ve Çinli Sinovac aşılarının uygulanmasına tüm hızıyla devam edilirken, ikinci doz aşılamada büyük ilerleme kaydedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşların MHRS, SMS ve ALO 182 üzerinden aşı randevusu almaları konusunda uyarıda bulundu. İşte, e-Devlet aşı randevusu alma sayfası...

Türkiye genelinde koronavirüs aşı sayısı 41 milyon 303 bin 572'si birinci doz, 27 milyon 831 bin 610'u ikinci doz, 5 milyon 194 bin 192'si üçüncü doz olmak üzere 74 milyon 329 bin 374'e yükseldi. e-Devlet, MHRS ve e-Nabız aracılığıyla alınabilen aşı randevusu, telefondan ya da SMS ile de yapılabiliyor.

E-DEVLET MHRS İLE AŞI RANDEVUSU ALMA İŞLEMİ

Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.

Açılan ekranda e-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilir ya da 'Üye Ol' butonuna basarak giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan 'Hastane Randevusu Al' sekmesini tıklayın.

'Genel Arama' seçeneğini işaretleyiniz.

'Covid-19 Aşı' seçeneğini işaretleyiniz.

Aşı randevuları TC kimlik numarası bilgisi ile gerçekleşiyor. ALO 182 çağrı merkezinden alınan aşı randevularında TC kimlik numarası, hastane seçimi, aşı saati gibi bilgilerin istendiğini belirtelim.

KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

gettyimages-1297017940.jpg

SMS İLE AŞI RANDEVUSU ALMA İŞLEMİ

SMS ile aşı randevusu almak için ASI boşluk TC Kimlik Numarası boşluk Kimlik Seri Numarası bilgilerini girerek 2023'e göndermek gerekecektir.
Örnek;

ASI 1234567890 3934

TELEFONDAN AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR

Telefondan aşı randevusu oluşturabilmek için Sağlık Bakanlığı MHRS sistemi olan 182 çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ancak yoğunluk oluştuğu dönemlerde 182 çağrı merkezi hattı düşmemekte ve iletişimde problem yaşanabilmektedir.

E-DEVLET MHRS İLE AŞI RANDEVUSU SAYFASI

Aşı randevusu telefon ile alınacaksa kimlik belgesinin yanınızda bulunması gerekiyor. Eğer aşı randevusu SMS ile alınacaksa 'TC Kimlik Numarası' ve 'Kimlik Seri Numarasını' bilmek yeterlidir.

Tüm bunların dışında e-Devlet girişi ile basit bir şekilde aşı randevusu oluşturmak da mümkün. Bu sayede aşı randevu günü ve saati konusunda serbestçe seçim yapabilmenize imkan sağlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN