Koronavirüs geçirenler kaç kez aşı olacak? Sağlık Bakanlığı bir kez daha karar değiştirdi

Koronavirüs geçirenler kaç kez aşı olacak? Sağlık Bakanlığı bir kez daha karar değiştirdi

Kovid-19 hastalığını atlatan vatandaşlardan Biontech aşısını tercih edenlere bir doz aşının yeterli olduğu, ikinci doz randevularının iptal edilmesi kararından vazgeçen Sağlık Bakanlığı, korona geçiren vatandaşların isteğe bağlı olarak ikinci doz Biontech aşısı olabileceklerini duyurdu. İşte, kovid-19 aşı randevusu alma sayfası...

Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs Bilim Kurulu'nun kararı doğrultusunda kovid-19 geçirenlere, Biontech iki doz yerine tek doz aşı uygulanmasının yeterli olacağı bildirilmişti. Bu kapsamda, hastalığı geçiren ve bir doz aşı olanların ikinci doz randevuları iptal edilmişti.

KOVİD-19 GEÇİRENLER KAÇ KEZ BIONTECH AŞISI OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni alınan karar doğrultusunda hastalığı geçirenlerin isterlerse bir yerine iki doz aşı olabileceklerini söyledi.

Bu kapsamda, kovid-19 geçiren ve tek doz aşı olanların daha önce iptal edilen ikinci doz aşı randevuları tekrar sisteme tanımlandı.

Hastalığı geçirenlerden hem bir doz hem de iki doz yaptıranlar, aşı sertifikalarını e-Nabız veya Hayat Eve Sığar (HES) uygulamaları üzerinden oluşturabilecek.

Koronavirüs geçirmeyenlerin sertifikaları ise iki dozun uygulanmasının ardından verilecek. Sertifikaların verilmesinde aşı türü dikkate alınmayacak.

Kovid-19 geçirenlerin birinci dozları, hastalığın üzerinden 3 ay geçtikten sonra uygulanıyor.

aw355416-01.jpg

AİLE HEKİMLİKLERİNE KAYITLI AŞI OLMAMIŞ HİÇ KİMSE KALMAYACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüse karşı toplumsal bağışıklığın sağlanması için 18 yaş üstü nüfusun yüzde 70'inin Kurban Bayramı'na kadar aşılanması hedefleniyor.

Diğer sağlık çalışanlarıyla birlikte aile hekimleri de ülkenin en ücra köşesinde bile aşı olmamış kişi kalmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Aile hekimliğine kayıtlı vatandaşların ülke ve il ortalamasına göre aşılanma oranlarının yanı sıra yaş gruplarına göre aşılanma başarısı, aile hekimliği çalışanları için performans kriteri olacak.

Uygulamayla aile hekimliği birimlerinin sistemlerinde aşısız birey kalmamasının sağlanması hedefleniyor.

Aile hekimlerinin yüzde 100'e varan çocukluk çağı aşılama başarıları, bu hedefe ulaşmada önemli bir güvence olarak kabul ediliyor.

KORONAVİRÜS AŞISI RANDEVU ALMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN