Turkuaz koronavirüs tablosundan 'hasta sayısı' bilgisi kaldırıldı

Turkuaz koronavirüs tablosundan 'hasta sayısı' bilgisi kaldırıldı

Geçen yıl, günlük koronavirüs tablosundan 'vaka sayısı' bilgisini kaldıran fakat kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri ekleyen Sağlık Bakanlığı, bu kez de 'hasta sayısı' bilgisini kaldırdı. Tasarım değişikliğine gidilen turkuaz tabloya ayrıca aşılama hakkında günlük bilgiler eklendi.

Türkiye'de kovid-19 salgının güncel durumu hakkında vatandaşları bilgilendirmek için paylaşılan turkuaz renkli günlük koronavirüs vaka tablosunun içeriği yeniden değişti.

2020 yılının temmuz ayında tablodan 'vaka sayıları'nı kaldırıp aylarca sadece 'hasta sayısı'nı açıklayan Sağlık Bakanlığı, şimdi de 'hasta sayısı'nı gizledi. Hasta sayısı bilgisi artık günlük olarak paylaşılmayacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tablodaki değişiklik ile ilgili olarak şunları söyledi: "Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak."

2021-07-05-184118.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI GÜNLÜK HASTA SAYISINI ARTIK PAYLAŞMAYACAK

Yeni tablonun üst bölümünde aşılama bilgileri yer alırken alt bölümde test sayısı, vaka sayısı, vefat sayısı ve iyileşen hasta sayısı bilgisi bulunuyor.

Testi pozitif çıkan tüm kişiler 'vaka sayısı' kısmında açıklanıyor. Testi pozitif olup hastalığın semptomlarını içeren kişiler ise 'hasta sayısı' kısmında paylaşılıyordu. Hasta sayısının kaldırılması nedeniyle, testi pozitif olan kişilerin kaçının belirti gösterdiğini öğrenemeyeceğiz.

ESKİ TABLODAKİ BİLGİLER YEDİ GÜNDE BİR AÇIKLANACAK

Günlük kovid-19 vaka tablosundaki 'bu hafta' sütunu da kaldırıldı. Vatandaşlar, vaka tablosunda son 7 günlük yoğun bakım doluluk oranı, zatürre oranı, ventilatör doluluk oranı, temaslı tespit süresi gibi bilgileri görebiliyordu. Bu bilgiler artık 7 günde bir paylaşılacak.

Tablodaki 'toplam' sütunu kaldırıldığı için vatandaşların toplam vaka sayısı, toplam vefat sayısı, toplam test sayısı gibi bilgilere ulaşması da zorlaştı. Son paylaşılan bilgilerin üzerine günlük tablolardaki verileri tek tek eklemek gerekecek. Eski tablodaki bilgilerin 7 günde bir Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanacağını bir kez daha belirtelim.

TURKUAZ TABLOYA AŞILAMA BİLGİLERİ EKLENDİ

Tabloya eklenen yeni bilgilerde ise aşı hakkında günlük veriler yer alıyor. Aşı uygulanan kişi sayısı, aşılamada Türkiye ortalaması ve şehirlere göre aşılama oranı bilgileri açıklanıyor. Haritaya bakarak hangi şehirde ne kadar aşının yapıldığını görmek mümkün. Şehirlerin aşılama oranına göre kırmızıdan maviye doğru renklendirme yapıldığı görülüyor. Böylece şehirlerin birbiri ile yarışması amaçlanmış.

ESKİ GÜNLÜK KORONAVİRÜS VAKA TABLOSU

2021-07-05-183805.jpg

YENİ GÜNLÜK KORONAVİRÜS VAKA TABLOSU

2021-07-05-183623.jpg

AŞILAMADA EN İYİ 10 İL

1) Muğla
2) Çanakkale
3) Kırklareli
4) Edirne
5) Balıkesir
6) Eskişehir
7) Amasya
8) Aydın
9) Bilecik
10) İzmir

AŞILAMADA EN KÖTÜ 10 İL

1) Siirt
2) Bitlis
3) Şanlıurfa
4) Mardin
5) Muş
6) Diyarbakır
7) Şırnak
8) Batman
9) Ağrı
10) Bingöl

TÜRKİYE GÜNLÜK KORONAVİRÜS TABLOSU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN