Randevu almadan aşı olunur mu? Koronavirüs aşılamasında yeni dönem

Randevu almadan aşı olunur mu? Koronavirüs aşılamasında yeni dönem

Vatandaşları aşı olmaya davet eden Sağlık Bakanlığı, randevu alınan aynı gün aşılamanın yapılabildiğini duyurdu. Van Şehir Hastanesi'nde ve İstanbul'da bir AVM'de de randevusuz aşı uygulaması başladı. İşte, randevusuz yerinde aşı uygulaması...

Randevusuz korona aşısı yapılıyor mu, merak konusu oldu. Alman Biontech ve Çinli Sinovac aşılarının tedarikinde yaşanan sıkıntının aşılmasının ardından aşılama işlemleri hız kazandı. Yaş sınırı 30'a kadar inerken Sağlık Bakanlığı, eylül ayına kadar ülkedeki 18 yaş üstü herkesin aşılanmasını hedeflediklerini söyledi. Rus Sputnik V aşısının da kısa sürede kullanılması planlanıyor. Kovid-19 aşı randevusu alınan gün içerisinde aşı olunabilirken, bazı hastanelerde yoğunluğa göre randevusuz aşı yapılabiliyor.

20210617-2-48805317-66178829.jpg

RANDEVUSUZ KORONAVİRÜS AŞISI OLUNABİLİR Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aşı için randevusuz gelen hastaların geri gönderilmediğini, imkanlar dahilinde aşılarının yapıldığını söyledi.

Bunun üzerine sırası gelen vatandaşlar randevu almaksızın hastanelere akın etti. Aşılara talebin artması nedeniyle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız sistemlerinde sorun oluşmasından dolayı aşı hakkı olan herkese randevu gözetmeksizin aşı yapıldı.

Hastaneler, aşı talebiyle gelen randevusuz vatandaşları geri çevirmiyor. Fakat aşı birimleri önünde oluşan yoğunluk nedeniyle randevu alınması tavsiye ediliyor.

KOVİD-19 AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşısı almanın üç yolu bulunuyor:

* Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)

* ALO 182

* SMS 2023

Merkezi Hekim Randevu Sistemi www.mhrs.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra, 'Aşı Randevusu Al' butonuna tıklayın. Buradan Biontech ve Sinovac seçeneklerinden istenen aşıya tıklayın. Daha sonra 'Aile Hekimi' ya da 'Hastane' alternatiflerinden birini tercih edin. Daha sonra çıkan ekranda, 'Genel Arama' kısmında il, ilçe ve hastane tercihi yapın. 'Konuma Göre Arama' kısmında ise en yakınınızdaki hastaneleri görebilirsiniz. Aşı randevularının özel hastanelerden de ücretsiz alınabildiğini ve aşı yapılabildiğini belirtelim.

20210617-2-48805317-66178828.jpg

RANDEVUSUZ KORONAVİRÜS AŞISI YAPAN AVM HANGİSİ?

İstanbul Yenibosna'da bulunan Kuyumcukent AVM'de kurulan aşı istasyonunda, çalışanlar ve AVM'ye gelen vatandaşlar için yerinde aşı uygulaması başladı. Bahçelievler İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Kuyumcuknet AVM dışında Yenibosna Doğu Sanayi Sitesi ve Kocasinan Sanayi Sitesi'nde kurulan noktalarda vatandaşlara randevu sorulmadan aşı yapılıyor.

Bahçelievler İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince ilçenin 3 ayrı noktasında kovid-19 Biontech aşı istasyonu kuruldu. Kuyumcukent AVM, Yenibosna Doğu Sanayi Sitesi ve Kocasinan Sanayi Sitesi'nde kurulan noktalarda vatandaşlara randevu sorulmaksızın aşı yapılmaya başlandı.

KORONAVİRÜS AŞI SIRASINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN