Pandemi cezaları iptal edilsin çağrısı

Pandemi cezaları iptal edilsin çağrısı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kesilen para cezalarının vatandaşa ağır maddi yük olduğunu dile getiren Milletvekili Ayhan Barut, yargıya taşınan cezaların iptal edildiğini belirterek yurt genelinde pandemi nedeniyle kesilen tüm para cezalarının iptal edilmesini istedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, koronavirüs salgını döneminde kolluk kuvvetleri tarafından vatandaşlara maske, mesafe, sokağa çıkma kısıtlaması gibi gerekçelerle kesilen idari para cezalarının iptal edilmesi için çağrıda bulundu.

"PANDEMİ CEZALARI VATANDAŞA DARBE VURDU"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na iki ayrı soru önergesi sunan Ayhan Barut, "Koronavirüs salgını döneminde uygulanan yasaklar neticesinde vatandaşlara kolluk kuvvetlerince maske, mesafe, sokağa çıkma kısıtlaması gibi gerekçelerle idari para cezaları kesilmiştir. Kesilen bu cezalar ile pandemi döneminde dükkanını kapatan, işinden olan ve geçim sıkıntısı ile boğuşan vatandaşlarımıza bir darbe de hükümet tarafından vurulmuştur" dedi.

"YARGIYA TAŞINAN CEZALAR İPTAL EDİLDİ"

İdari para cezaları nedeniyle yurttaşların yaşadığı mağduriyete çözüm bulunmasını isteyen Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Bazı vatandaşlarımız kesilen cezaları yargıya taşımış, neticesinde Hıfzıssıhha Kanunu'na göre idari para cezalarının kolluk kuvvetleri tarafından kesilemeyeceği, sokağa çıkma yasağının öngörülebilir olmaması gibi sebeplerle iptal edilmiştir. Sözde kredi paketleri ile salgın döneminde iyice yoksullaşan esnafa yapılan yardımlar, kesilen cezaların yanına dahi yaklaşmamaktadır. Bazı firmalara tanınan ayrıcalıklar ile milyarlarca vergi borcunu silen hükümetin vatandaşlarımız için hiçbir adım atmaması vicdanları kanatmaktadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN