Bir mutasyon tehdidi daha: DSÖ'den dikkat çeken açıklama

Bir mutasyon tehdidi daha: DSÖ'den dikkat çeken açıklama

Bilim insanları Güney Afrika'da yeni bir koronavirüs tespit etti. NeoCov olarak adlandırdıkları yeni virüs Kovid-19'dan ziyade MERS'e benziyor. Virüsün tehlikelerine ilişkin DSÖ'nün yaptığı açıklamaya göre virüsün, insanlar açısından risk oluşturup oluşturmadığına yönelik daha fazla araştırma gerekiyor.

Dünya koronavirüsün (Kovid-19) bitmesini beklerken yeni bir varyant ortaya çıktı. Güney Afrika'daki yarasalar arasında yayılan 'NeoCov', Kovid-19'a yol açan koronavirüs değil MERS'e yol açan virüsün varyantı. Bilim insanları şimdilik endişelenmeye gerek olmadığı görüşünde. Çinli bilim insanlarına göre ise virüs insanlara bulaşmak için sadece bir mutasyona daha ihtiyaç duyuyor.

NTV'de yer alan habere göre, virüsün tehlikelerine ilişkin DSÖ'nün yaptığı açıklamaya göre virüsün, insanlar açısından risk oluşturup oluşturmadığına yönelik daha fazla araştırma gerekiyor.

DSÖ: TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMADAN ARAŞTIRMA ŞART

Yeni varyanta dair yayınlanan bir makalede bilim insanları, virüsün insanlara bulaşması halinde salgına yol açabileceği konusunda uyardı. Ancak laboratuvar testleri, NeoCov'un insan hücrelerini enfekte etme kapasitesinin zayıf olduğunu gösteriyor. Yine de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tedbiri elden bırakmayarak, "Virüsün insanlar için risk oluşturup oluşturmadığı daha fazla araştırma gerektiriyor" açıklaması yaptı.

DSÖ halihazırda insanları etkileyen virüslerin yüzde 75'inin vahşi hayvanlarda görüldüğünü belirtti. MERS, 2012'de 27 ülkede salgına yol açmış; 858 kişi yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN