İngiltere başardı: İlk kez kayıtlara geçmedi

İngiltere başardı: İlk kez kayıtlara geçmedi

Birleşik Krallık'ta koronavirüs salgınını başından bu yana ilk kez günlük ölüm gerçekleşmedi. Korona vakaları bir önceki haftaya göre yüzde 31 artarken, hükümet artışta Hindistan varyantının etkili olduğunu düşünüyor.

Birleşik Krallık'ta ilk kez koronavirüs nedeniyle ölüm yaşanmadı.

Sağlık Bakanlığı'nın verilere göre, son 24 saatte 3 bin 165 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, toplam vaka sayısı 4 milyon 490 bin 438'e ulaştı.

HİNDİSTAN VARYANTI ENDİŞE YARATTI

Böylece vakalar bir önceki haftaya göre yüzde 31 arttı. Vaka sayılarındaki artışta hükümetin 'endişe türü' olarak tanımladığı Hindistan varyantının etkili olduğu belirtiliyor.

Son günlerde görülen vakaların yaklaşık yüzde 50'sinde bu varyantın tespit edildiği kaydediliyor.

Birleşik Krallık'ta 9 Nisan'da 3 binin altına düşen günlük vaka sayısı, 16 Mayıs'tan itibaren yeniden yükselmeye başlamıştı.

"TEKRAR BAŞA DÖNMEK İSTEMİYORUZ"

17 Mayıs'ta İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüs salgını ile ilgili son verileri paylaşarak kritik uyarılarda bulunmuştu:

"Herkesin dikkatli olmasını istiyoruz çünkü tekrar başa dönmek istemiyoruz. Yeni mutasyonlar açılma sürecindeki en büyük riskler. Aşı olmamış gruplar arasında bu çok hızlı yayılabilir."

'HİBRİT VARYANT' ORTAYA ÇIKMIŞTI

Bu arada Vietnam'da Kovid-19'un İngiltere ve Hindistan türlerinin özelliklerini barındıran 'hibrit varyant' ortaya çıkmıştı. Hibrit türün özellikle hava yoluyla daha hızlı bulaştığını ve Kovid-19'un diğer türlerine göre kendini daha hızlı çoğaltabildiği belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN