Hindistan mutasyonu ile ilgili korkutan uyarı: Çok ciddi şekilde yayılacak

Hindistan mutasyonu ile ilgili korkutan uyarı: Çok ciddi şekilde yayılacak

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüs salgını ile ilgili son verileri paylaşarak kritik uyarılarda bulundu: Hindistan mutasyonu aşı olmayan kişiler arasında çok ciddi bir şekilde yayılacak.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Sky TV'de koronavirüs ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hancock "Hindistan mutasyonu aşı olmayan kişiler, arasında çok ciddi bir şekilde yayılacak" dedi.

Normalleşme sürecine giren ülkede herkesin dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirten Hancock "Herkesin dikkatli olmasını istiyoruz çünkü tekrar başa dönmek istemiyoruz. Yeni mutasyonlar açılma sürecindeki en büyük riskler. Aşı olmamış gruplar arasında bu çok hızlı yayılabilir" diye konuştu.

"LÜTFEN GİDİP AŞI OLUN"

BBC'ye de demeç veren Hancock, Hindistan mutasyonunun Birleşik Krallık'ta daha yoğun olacağını söyledi.

Hancock, aşı olmanın büyük bir koruyuculuk sağladığını belirterek "Burada vereceğim esas mesaj; herkesin aşı olmasıdır. Eğer 38 yaşın üzerindeyseniz lütfen gidip aşı olun" ifadelerini kullandı.

"BAZI ÖNEMLİ BİLİNMEYENLER VAR"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da 14 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Hindistan mutasyonu ile ilgili 'bazı önemli bilinmeyenler'in bulunduğuna ve bir öncekine göre daha bulaşıcı olduğuna inandıklarını belirtmişti.

"Kovid-19'un Hindistan varyantıyla ilgili bazı önemli bilinmeyenler var" diyen Johnson, şunları kaydetmişti:

"Bu varyantın bir öncekinden daha bulaşıcı olduğuna inanıyoruz ama ne kadarıyla bilmiyoruz. Varyant önemli ölçüde daha bulaşıcı ise kısıtlamaları hafifletme söz konusu olduğunda, büyük olasılıkla bazı zor seçimlerle karşı karşıya kalacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN