Avrupa İlaç Ajansı'ndan ümit veren açıklama: Hindistan mutasyonunda etkili olabilir

Avrupa İlaç Ajansı'ndan ümit veren açıklama: Hindistan mutasyonunda etkili olabilir

Avrupa İlaç Ajansı aşı bölümünün başında yer alan Marco Cavaleri, mRNA aşısının Hindistan mutasyonunda etkili olabileceğini duyurdu. Cavaleri, "Ümit verici kanıtlar görüyoruz" dedi.

Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) aşı bölümünün başında yer alan Marco Cavaleri, Hindistan'ın kasıp kavuran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) mutasyonunun etkisiz hale getirilmesinde mRNA aşılarının etkili olabileceğini duyurdu.

"ÜMİT VERİCİ KANITLAR GÖRÜYORUZ"

Cavaleri, "mRNA aşılarının Hindistan mutasyonunun etkisiz hale getirebileceğine dair ümit verici kanıtlar görüyoruz" dedi. Cavaleri, EMA tarafından Curevac, Novavax, Sputnik V ve Sinovac aşılarının incelemesinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

EMA, şimdiye kadar Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Janssen olan 4 Covid-19 aşına onay verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), B.1.617 isimli Hindistan mutasyonunun daha bulaşıcı göründüğünü ve "endişe verici" olarak sınıflandırıldığını belirterek, "B.1.617'nin bulaşabilirliğinin arttığını gösteren bazı mevcut bilgiler var. Bu nedenle, bunu küresel düzeyde bir endişe çeşidi olarak sınıflandırıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN