ABD'den Hindistan'a 500 milyon dolardan fazla yardım yapıldı

ABD'den Hindistan'a 500 milyon dolardan fazla yardım yapıldı

ABD’nin Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan Hindistan’a bugüne kadar 500 milyon doların üzerinde yardım yaptığı bildirildi.

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'a, ABD'den bugüne kadar 500 milyon doların üzerinde yardım yapıldığı bildirildi.

Hindustan Times’ın haberine göre, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, dün yaptığı açıklamada, bugüne kadar Hindistan’a gönderilmek üzere eyalet hükümetleri, Amerikalı şirketler, özel kuruluş ve kişilerden 500 milyon dolardan fazla yardım toplandığını belirtti.

GÜNEY ASYA ÜLKELERİNE 80 MİLYON DOZ AŞI DAĞITILACAK

Salgından etkilenen diğer Güney Asya ülkeleri için de yardım hazırlığında olduklarını söyleyen Psaki, salgının etkisi altındaki ülkelere 60 milyonu AstraZeneca, 20 milyonu onaylanmış diğer Kovid-19 aşıları olmak üzere 80 milyon doz aşı dağıtma hazırlığında olduklarını ifade etti.

Söz konusu aşıların ne şekilde hangi ülkelere dağıtılacağına ilişkin müzakerelerin devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN