En tehlikeli varyant bir ülkeye daha sıçradı: Vakalar yeniden artışa geçti

En tehlikeli varyant bir ülkeye daha sıçradı: Vakalar yeniden artışa geçti

İsrail'de ilk kez Kovid-19'un 'Delta Plus' varyantı tespit edildi. Vaka sayılarında ciddi artışın gözlendiği ülkede, yeni vakaların yüzde 90'ının Delta varyantı kaynaklı olduğu açıklandı. 'Delta Plus'ın en tehlikeli ve en bulaşıcı tür olduğu belirtilmişti.

İsrail'de ilk kez Kovid-19'un Delta Plus varyantı tespit edildi. Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, ülkede 4 kişide Delta Plus varyantına rastlandı.

Son günlerde vaka sayılarında ciddi artışın gözlendiği İsrail'de, yeni vakaların yüzde 90'ının Delta varyantı kaynaklı olduğu belirtildi.

Bu arada vakaların artması nedeniyle Tel Aviv yönetimi yeni önlemler aldı.

DELTA PLUS VARYANTI ÜÇLÜ MUTASYON

Öte yandan Dünya genelinde yayılan ve Türkiye'de de tespit edilen, koronavirüsün 'Delta plus' varyantı ile ilgili korkutan açıklama gelmişti. Delta plus varyantının üçlü mutasyon olduğunu belirterek, daha bulaşıcı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Bağışıklık sisteminden kaçan özelliği var" ifadelerini kullanmıştı.

Savaşçı, şunları kaydetmişti: "Delta plus biraz daha tehlikeli, biraz daha kolay bulaşabilen, koruyucu antikorlardan biraz daha kaçabilen bir mutasyon. Bu varyantların aşının koruyuculuk etkisini azalttığı kabul edilen bir görüş."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN