Endonezya'da 33 hasta sıvı oksijen yetersizliğinden öldü

Endonezya'da 33 hasta sıvı oksijen yetersizliğinden öldü

Endonezya'da koronavirüs tedavisi gören hastalar, sıvı oksijen stokunun bitmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını can almaya devam ediyor. Zengin ülkeler aşılama hızlarını artırırken yoksul ülkeler koronavirüsle mücadelede, aşı alamamanın yanı sıra bir de ekipman eksikliği nedeniyle de zorluk yaşıyor. Dünya genelinden uzmanlar da 'dünyada adil paylaşım' uyarısı yapıyor.

Endonezya'daki Java Adası'ndaki bir devlet hastanesinde oksijen stoklarının bitmesi nedeniyle tedavi gören hastalar hayatını kaybetti.

33 HASTA OKSİJEN YETERSİZLİĞİNDEN ÖLDÜ

Yogyakarta şehrinde bulunan Dr. Sardjito Hastanesi sözcüsü Banu Hermawan, tedarikçilerden kaynaklanan gecikmeler nedeniyle sıvı oksijenin bitmesi sonucu Kovid-19 enfeksiyonunu şiddetli geçiren 33 hastanın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Sözcü Hermawan, şehrin en büyük hastanesindeki oksijen kıtlığının, durumu kötüleşen Kovid-19 hastalarının sayısının artmasından kaynaklandığını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN