Hindistan'daki ikinci korona dalgasında acı tablo: 420 doktor öldü

Hindistan'daki ikinci korona dalgasında acı tablo: 420 doktor öldü

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerden olan Hindistan'da sağlıkçılar ve doktorlar çok zor günler geçiriyor. Vaka sayılarının ve can kayıplarının çok yüksek olduğu ülkede hastaneler de salgınla baş edemiyor. IMA yaptığı açıklamayla acı bilançoyu gözler önüne serdi. Açıklamaya göre koronavirüsün ikinci dalgasında ülkede 420 doktor yaşamını yitirdi ve salgının başından beri hayatını kaybeden doktorların sayısı 864'e çıktı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Birçok ülke vaka sayılarına ve aşılama oranlarına göre tedbir kısıtlamalarını artıyor ya da normalleşme adımları atıyor. Dünya genelinde salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri ise Hindistan. Sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği ülkede vatandaşların yanı sıra sağlıkçılar da zor durumda. Açıklanan verilere göre salgının ikinci dalgasında 420 doktor koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hindistan Tıp Derneği (IMA), ülkede devam eden ikinci Kovid-19 dalgasında, en az 100’ü Yeni Delhi’de olmak üzere, toplam 420 doktorun hayatını kaybettiği belirtti. Buna göre salgının 2020 yılının başında ülkede yayılmaya başlamasından bu yana toplam 864 doktor hayatını kaybetti. Açıklamada, "Doktorlardan pek çoğu geride yardıma gereksinim duyan aile ve çocuklarını bıraktı" ifadesi yer aldı.

15 NİSAN'DAN BERİ EN DÜŞÜK VAKA SAYISI

Öte yandan Hindistan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada son 24 saatte 4 bin 454 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti. Ülkede virüse bağlı toplam can kaybı sayısı 303 bin 720'ye çıktı.

Son 24 saatte 222 bin 315 koronavirüs vakası tespit edilen ülkede toplam vaka sayısı 26 milyon 752 bin 447'ye yükseldi.

Böylelikle Hindistan'da 15 Nisan'dan bu yana günlük en düşük vaka sayısı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN