İngiltere ve Fransa'da koronavirüs vaka sayısı rekor kırdı

İngiltere ve Fransa'da koronavirüs vaka sayısı rekor kırdı

Avrupa'nın iki ülkesi İngiltere ve Fransa koronavirüs vaka sayılarında sürecin başından bu yana görülen en yüksek rakama ulaştı. İngiltere 129 bin 471, Fransa da 179 bin 807 vaka tespit edildi.

Avrupa'nın iki ülkesi İngiltere ve Fransa salgın sürecinden bu yana tespit edilen en yüksek vaka sayılarına ulaştı. İngiltere'de koronavirüs salgınında son 24 saatte 129 bin 471 yeni vaka tespit edilmesiyle salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayda geçti. İngiltere'de daha önce en yüksek günlük vaka sayısı, 122 bin 186 ile 24 Aralık'ta kaydedilmişti.

18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülkede Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 18 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı ise 148 bin 21'e ulaştı. İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'ne (NHS) göre Kovid-19 nedeniyle hastanede tedavi gören hasta sayısı 9 bin 546'ya yükseldi. Ülkede 3 Mart'tan bu yana hastanede tedavi gören hasta sayısında en yüksek sayıya ulaşıldığı belirtilirken, ayrıca hasta sayısının bir önceki haftaya göre yüzde 38 arttığı ifade edildi.

YILBAŞI İÇİN EK TEDBİR YOK

Öte yandan İngiliz hükümeti yeni yıla kadar herhangi bir ek kısıtlama getirilmeyeceğini duyurmuştu. Sağlık Bakanı Sajid Javid dün yaptığı açıklamada, hükümetin Kovid-19 aşılamasına odaklandığını ve yeni yıla kadar yeni bir kısıtlama uygulanmasına gerek duyulmadığını söylemişti. Javid, ancak Ocak ayından itibaren verilere bakılarak gerekli görülürse ek kısıtlamaların getirilebileceğinin sinyalini vermişti.

FRANSA 200 BİN VAKAYA DOĞRU KOŞUYOR

Fransa’da son 24 saatte 179 bin 807 vaka ile, Kovid-19 salgınının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı tespit edildi.

Virüs nedeniyle 242 kişi yaşamını yitirdi.

Hastanelerde halen 3 bin 416'sı yoğun bakımda olmak üzere 17 bin 405 kişi tedavi görüyor.

Ülkedeki günlük pozitif vaka sayısı, 100 bini, ilk olarak 25 Aralık’ta aşmıştı.

Hükümetin, sağlık ruhsatından aşı ruhsatına geçişi de kapsayan Kovid-19'la mücadele için yeni yasa tasarısı, gelecek günlerde Parlemento’da görüşülecek

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı’nın 28 Aralık’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 368 bin 842 testten 32 bin 176’sı pozitif çıktı.. Virüs nedeniyle 184 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 23 bin 104 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayılarını 20 bin düzeyine indirmek ciddi bir başarıydı. Omicron varyantının hızlı yayılması sebebiyle şimdi bir artış trendine girildiği görülüyor. Dikkatli olmayı, hatırlatma dozlarını bir an evvel yaptırmayı gerektiren bir dönemdeyiz. Şüpheniz olmasın. Yine başaracağız” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN