Fransa'da 46 kez mutasyon geçiren Kovid-19 varyantı tespit edildi

Fransa'da 46 kez mutasyon geçiren Kovid-19 varyantı tespit edildi

Fransa’da Medrxiv’de yayınlanan bir makalede Kovid-19'un 46 mutasyona sahip bir varyantının ortaya çıktığı bildirildi. Virüsün, Kamerun'dan gelen 12 hastanın PCR testlerinde rastlandığı için Kamerun kökenli olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Fransa'da IHU Mediterranean Infection Enstitüsü tarafından yayınlanan makalede, ülkenin güneyinde aynı bölgede yaşayan, Kamerun'dan dönen 12 hastanın PCR testlerinin incelendiği belirtildi. Yapılan analizlerle elde edilen sonuçlarda, tespit edilen varyantın 46 farklı mutasyona sahip olduğu açıklandı.

Hastaların, Alpes-de-Haute-Provence ilindeki Forcalquier kasabasından oldukları belirtildi. Makalede, "Mevcut genomların mutasyon modeli, önceki tanımımıza dayanarak 'IHU' olarak adlandırdığımız yeni bir varyantı gösteriyor" ifadeleri yer aldı.

'VARYANT MUHTEMELEN KAMERUN KÖKENLİ'

Varyantların aşı kaynaklı bağışıklıktan kaçma riski ve buna bağlı endişe oluşturduğunun vurgulandığı makalede, "Kovid-19 varyantları, özellikle aşı kaynaklı bağışıklıktan kaçma riski açısından önemli bir virolojik, epidemiyolojik ve klinik endişe haline geldi. Burada, muhtemelen Kamerun kökenli yeni bir varyantın güneydoğu Fransa'da ortaya çıkışını ifade ediyoruz" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN