Fransa aşısızlara karşı yasa hazırlıyor

Fransa aşısızlara karşı yasa hazırlıyor

Fransa, 6 milyon aşısıza karşı yeni önlemleri devreye sokmaya hazırlanıyor. Belli mekanlara girişe aşı şartı getiriliyor. Test zorunluluğu artık işe yaramayacak. Aşısızlar restoran, kafe, sinema gibi mekanlara giremeyecek.

Fransa'da Savunma Konseyi koronavirüs gündemiyle Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başkanlığında toplantı. Görüşmeden ülkede bulunan 6 milyon aşısız hakkında yasa tasarısı hazırlama kararı çıktı.

Fransa Başbakanı Jean Castex, salgının hala etkili olduğunu belirterek, günlük 50 bin vaka ortalaması olduğnu kaydetti.

Hastanelerde acil eylem planına geçildiğini aktaran Castex, Omicron varyantının hızla yayıldığını ve bu nedenle İngiltere'den gelen yolculara seyahat yasağının getirildiğini belirtti.

Omicron nedeniyle vaka sayılarının her 2-3 günde bir ikiye katlandığını söyleyen Castex, 3 Ocak itibarıyla ikinci ve üçüncü doz arasındaki süreyi 5 aydan 4'e çektiklerini aktardı.
.

Castex, Kovid-19 sağlık kartının aşı kartına dönüşmesi için gelecek ayın başında Ulusal Meclis'e yasa tasarısı sunulacağını, böylece belli mekanlara girişte sadece aşının geçerli olacağını söyledi.

Sahte Kovid-19 sağlık kartı yapanlara karşı yaptırımları güçlendirmek istediğini vurgulayan Castex, halkı Noel ve yılbaşı kutlamalarında Kovid-19 tedbirlerine uymaya ve salgına karşı dikkatli olmaya çağırdı.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ VE KONSERLER İPTAL EDİLDİ

Castex, ülkede 31 Aralık'ta havai fişek gösterilerinin ve konserlerin iptal edildiğini kaydetti.

Jean Castex, sağlık çalışanlarına fazla mesai saatleri için verilen ücretin de iki kat artırılacağını bildirdi.

Fransa'da ağustos ayında yürürlüğe giren Kovid-19 sağlık kartı uygulaması kapsamında, restoranlara, kafeteryalara, sinema salonlarına ve müzelere girişlerde aşıların tamamlandığını gösteren belge isteniyor.

TEST SONUCU GEÇERLİ OLMAYACAK

Aşılarını tamamlamayan kişilerin son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi sonuçlarını göstermesi veya son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiklerini kanıtlaması gerekiyor. Bu süre daha sonra 24 saate indirilmişti.

Uygulama kapsamında bakımevleri ve hastane çalışanları ile itfaiyecilere Kovid-19 aşı zorunluluğu da getirilmişti.

Ocak 2022'de Meclis'e sunulacak yasa tasarısının onaylanması halinde bu mekanlara girişte Kovid-19 testi geçerli olmayacak ve sadece aşıların tamamlandığı gösteren belge istenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN