Macron'da 'U dönüşü' yok: Sözlerimin arkasındayım

Macron'da 'U dönüşü' yok: Sözlerimin arkasındayım

Koronavirüs aşılarıyla ilgili olarak "Aşısını yaptırmayanların canını çok sıkmak istiyorum" diyen Macron, yaptığı son açıklama ile sözlerinin arkasında olduğunun altını çizdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Le Parisien gazetesine verdiği demeçte henüz koronavirüs aşısı olmayan Fransız vatandaşlarıyla ilgili olarak "Aşısını yaptırmayanların canını çok sıkmak istiyorum. Ancak 15 Ocak'tan itibaren restorana gidemeyeceksiniz, (kafede) kahve içemeyeceksiniz, tiyatro ve sinemaya gidemeyeceksiniz" demişti.

Paris ziyareti sırasında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i ağırlayan Macron, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Daha önceki yorumlarımın arkasındayım" dedi.

Macron ayrıca, yüzde 90'ından fazlasının aşı olduğunu söylediği Fransız vatandaşlarını korumak için Omicron tehdidi karşısında alarm vermenin kendi sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Fransa, yeni Omicron varyantının yüksek bulaşıcılığı nedeniyle, tüm zamanların rekoru olan günlük ortalama 200 binden fazla yeni koronavirüs vakası bildiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN