İsrail'de son bir günde 3 bin yeni vaka

İsrail'de son bir günde 3 bin yeni vaka

Son dönemlerde yüksek vaka artışı nedeniyle kapalı alanlarda maske zorunluluğunu geri getiren İsrail'de, koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Ülkede son 24 saatte 3 bin yeni vaka tespit edilirken aktif vaka sayısı ise 24 bin 76'ya yükseldi.

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. İsrail Sağlık Bakanlığı da ülkede aktif vaka sayısında artış yaşandığını açıkladı. Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada son 24 saatte 3 bin yeni vaka tespit edildiğini ve ülkedeki aktif vaka sayısının 24 bin 76'ya yükseldiği, bunlardan 236'sının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Toplam vaka sayısının 884 bin 933'e, hayatını kaybedenlerin sayısının da 6 bin 497'ye çıktığı kaydedildi.

DELTA VARYANTI VAKALARIN YÜZED 90'INI OLUŞTURUYOR

Yerel basında yer alan haberlerde, İsrail'de görülen yeni vakaların yüzde 90'ının ilk olarak Hindistan'da tanımlanan Delta varyantı kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Geçen aylarda aşılama sayesinde salgını kontrol altına almayı başaran İsrail'de son günlerde Delta varyantı nedeniyle Kovid-19 vakalarındaki hızlı artış dikkati çekiyor. Nüfusu 9 milyonu aşan İsrail, antivirüs aşısı alan çok sayıda kişiye rağmen ay başından bu yana enfeksiyon sayısında gözle görülür bir artışa tanık oluyor.

MASKE ZORUNLULUĞUNU GERİ GETİRDİ

Vaka sayısındaki artış nedeniyle İsrail makamları, kapalı alanlarda dahi kaldırdığı maske zorunluluğunu kapalı alanlarda takılmak üzere yeniden getirmiş ve 1 Ağustos'tan itibaren Türkiye dahil bazı ülkeleri "kırmızı" kategoriye alarak, vatandaşlarının bu ülkelere gitmesini yasaklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN