Kovid kilidi bir ay sonra kapıda

Kovid kilidi bir ay  sonra kapıda

Omicron’la birlikte Avrupa’da kapanma aşamasına gelindiğini belirten Prof. Dr. Reşat Sipahi “Bizde kapanma olmaz demek zor. Avrupa’da yoğunlaşma başladıktan 1 ay sonra bizde de başlıyor. 1 ay sonra tekrar kapanma olasılığımız az değil” dedi.

EDA SANĞU

Prof. Dr. Sipahi, aşılanmanın artmasıyla Omicron’a karşı korunmanın da artacağını vurgulayarak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına da dikkat edilmesini tavsiye ediyor.

Omicron varyantının ardından Avrupa’da korunma önlemlerinin artarak kapanma aşamasına gelindiğini söyleyen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Sipahi, Türkiye için de benzer kapanma önlemlerinin gündeme gelebileceğini belirtti. Prof. Dr. Sipahi, şunları kaydetti: “Delta’nın ortalama bulaşma süresi 3-6 gün, Omicron’da 1.5-3 gün. Bu varyant her türlü daha hızlı hasta ediyor. Hastalığın 2 katına geçme süresi daha hızlı gibi gözüküyor. Bizde kapanma olmaz, demek zor. Avrupa’da yoğunlaşma başladıktan 1 ay sonra bizde de yoğunlaşma başlıyor. Deneyimlerimiz yine aynı şekilde tekrarlarsa onlar şu an kapanmaya başladılarsa bizim de 1-1.5 ay sonra tekrar kapanma olasılığımız az değil. Aşının bizi ne kadar koruyacağını zaman gösterecek. Kasım ayından bu yana 1.5 aylık sürede 80-90’dan fazla ülkeye yayılmış bir varyanttan bahsediyoruz. Danimarka ve Güney Afrika’dan gelen veriler klinik olarak virüsün en azından ‘Delta’ ile karşılaştırıldığında benzer ya da daha iyi seyrettiğini gösteriyor. 3 ya da 6 ay sonra bu sonucun değişeceğini sanmıyorum. Çünkü hem hızlı yayılıp hem de daha fazla öldürürse virüs açısından evrimsel bir dezavantaj olur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN