Omicron'un bir fotoğrafı daha yayınlandı

Omicron'un bir fotoğrafı daha yayınlandı

Uzmanların 'ışık hızı' ile yayıldığını belirttiği koronavirüsün endişe veren yeni varyantı Omicron varyantının bir fotoğrafı daha yayınlandı.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’nun (Rospotrebnadzor) açıklamasına göre, Rus EpiVakKorona aşısını geliştiren Vektor Bilim Merkezi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 'B.1.1.529' adıyla tanımlanan ve 'endişe verici' olduğu vurgulanan Omicron varyantının fotoğrafını yayınladı.

o1.jpg

Sputnik'te yer alan habere göre; Vektor Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Bilim Merkezi laboratuvar ortamında Vero E6 hücre kültürünü Omicron ile enfekte etti. Bu sırada Omicron varyantının şekil, boyut, yüzey yapısı gibi özelliklerini incelenmesi amaçlandı.

o2.jpg

Çekilen görüntülerde maddeleri depolayan veya taşıyan, hücreiçi kese olan veziküler (kabarcık) yapılar yer alıyor.

o3.jpg

Diğer varyantlardan farklı olarak Omicron varyantında, bulaşmadan sonraki altıncı günde toplu halde hücre ölümleri görülmüyor. Hücrelerin durumu, diğer varyantlar sırasında ikinci veya üçüncü günde oluşan duruma benzerlik gösteriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN