Malezya, tartışılan aşıyı askıya aldı

Malezya, tartışılan aşıyı askıya aldı

Malezya, halkın endişeleri üzerine AstraZeneca'yı aşılama programından kaldırdı. Malezya Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı Hayri Cemaleddin, tartışılan aşı ile ilgili "Elimizdeki aşı stoklarını ziyan etmemek için AstraZeneca aşısını sadece gönüllü vatandaşlara uygulayacağız" diye konuştu.

Malezya hükümeti, AstraZeneca firmasının geliştirdiği Kovid-19 aşısını Ulusal Kovid-19 Bağışıklığı Programı listesinden kaldırdı.

Malezya Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı Hayri Cemaleddin, AstraZeneca aşısının herhangi bir riski olmadığının kanıtlanmasına rağmen halkın şüphelerini dikkate aldıklarını belirtti.

"SADECE GÖNÜLLÜ VATANDAŞLARA UYGULANACAK"

Başbakan ve Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmenin ardından, AstraZeneca aşısını Ulusal Kovid-19 Bağışıklığı Programı kapsamında onaylanan aşılar listesinden kaldırdıklarını aktaran Hayri, "Elimizdeki aşı stoklarını ziyan etmemek için AstraZeneca aşısını sadece gönüllü vatandaşlara uygulayacağız" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Malezya hükümeti, Kovid-19 Aşılarına Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında 23 Nisan'da ülkeye getirilen 268 bin 800 doz AstraZeneca aşısını, 60 yaş ve üzeri vatandaşlarda uygulamayı planlamıştı. 

Nüfusu 32 milyona yaklaşan Malezya'da hükümet, Pfizer-BioNTech, Sinovac, CanSinoBIO ve Sputnik V'den toplam 66,7 milyon doz aşı temin etmek için anlaşmaya varmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN