Pfizer aşısında çarpıcı sonuç: 3 hafta sonra ortaya çıkıyor

Pfizer aşısında çarpıcı sonuç: 3 hafta sonra ortaya çıkıyor

Pfizer ve AstraZeneca'nın Kovid-19 aşısı ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre, Pfizer aşısının tek dozu aile içi bulaşı yüzde 50 azaltıyor. Araştırmaya katılan kişiler aşı olmayan yaklaşık 1 milyon kişi ile de karşılaştırıldı.

İngiliz bilim insanları, Pfizer ile AstraZeneca'nın Kovid-19 karşı üretilen tek dozunun aile içi bulaşları yüzde 50 azalttığını açıkladı. 

BULAŞTIRMA ORANI YÜZDE 38-49

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu'nun çalışmasına göre, aşı olduktan 3 hafta sonra enfekte olan kişilerin aşı olmayanlara oranla virüsü evdeki temas noktalarına bulaştırma olasılığının yüzde 38 ila 49 daha az olduğu belirlendi. 

Araştırma kapsamında 24 bin haneden aşı olmuş 57 bin kişi incelemeye alındı. Katılan kişiler aşı olmayan yaklaşık 1 milyon kişiyle karşılaştırıldı.

"EN KAPSAMLI VERİ"

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yaptığı açıklamada, araştırmanın aşının virüsün bulaşmasının önüne geçtiğini gösteren en kapsamlı verileri sağladığını vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN