Mısır'da 1 milyon dozluk Coronavac aşısı üretildi

Mısır'da 1 milyon dozluk Coronavac aşısı üretildi

Koronavirüsle mücadele kapsamında Çinli firma Sinovac'ın ürettiği Coronav aşısının, Mısır'daki üretiminde 1 milyon dozluk ilk parti tamamlandı. Şu anda günlük 300 bin doza kadar aşı üretilebildiğini dile getiren Mısır Başkanı Mustafa Madbouly, hammadde durumuna göre 600 bine çıkılabileceğini söyledi.

Coronavac aşısının, Mısır’daki üretiminde 1 milyon dozluk ilk parti tamamlandı. Mısır Başbakanı Mustafa Madbouly ile Sağlık ve Nüfus Bakanı Hala Zayed ve Çin’in Kahire Büyükelçisi Liao Liqiang, aşıların üretildiği tesisi ziyaret etti.

Madbouly, halihazırda günlük üretim kapasitesinin 300 bin doza ulaştığını, hammaddenin yeterli olması durumunda da bu sayıyı 600 bine çıkarabileceklerini söyledi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, dünya genelinde Kovid-19 aşısına büyük talep olduğuna dikkat çeken Madbouly, bu nedenle aşının yerli üretiminin gerçekleştirilmesinin Mısır için son derece büyük önem taşıdığının altını çizdi. Coronavac aşısının Mısır’daki üretimine sağladığı yardımdan dolayı Çin’e teşekkür eden Madbouly, üretim kapasitesini genişletebilmeleri için Çin’in daha çok hammadde sağlamasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Sinovac şirketi, Mısır’a 2 milyon doz aşı üretimi için kullanılabilecek bin 400 litre Coronavac aşı solüsyonu sağladı. Şirket ayrıca, aşıların şişelenmesi ve paketlenmesi gibi çalışmalara rehberlik etmesi için de ülkeye personel gönderdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN