Omicron varyantına karşı antikor oluşumunda 41 kat azalma

Omicron varyantına karşı antikor oluşumunda 41 kat azalma

Güney Afrika’da yapılan bir araştırma Omicron varyantının iki doz Biontech aşısıyla sağlanan korumadan kısmen kaçabileceğini gösterdi. Araştırmaya göre önceki varyantlara kıyasla antikor oluşumunda 41 kat azalma gözlendi.

Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü’nün çalışmasında iki doz Biontech aşısı olan 12 kişinin kan örnekleri üzerinde laboratuvarda çalışıldı. Önceki varyantlara kıyasla antikor oluşumunda 41 kat azalma gözlendi.


Reuters'teki habere göre çalışmada, iki doz aşıyla birlikte daha önce hastalığı geçirmiş olan altı kişinin örneklerinde önemli ölçüde daha fazla antikor oluştuğu ve Omicron varyantını etkisiz hale getirebildiği görüldü.

Afrika Sağlık Araştırmaları Enstitüsü'nden araştırmayı yürüten Prof. Dr. Alex Sigal, "Omicron konusunda beklediğinden daha iyi sonuçları alındığını" söyledi. Omicron varyantının da virüsün insan hücrelerinde tutunduğu kısım olan ACE2 reseptörüne ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Alex Sigal, henüz Omicron'un aşıyla gelişen antikorlardan kaçma kapasitesi konusunda net bir veriye ulaşmadıklarını belirtti.

Sigal ayrıca daha fazla deney yapıldıkça sonuçların değişebileceğine de dikkat çekti.

Antikorlar vücudun bağışıklık yanıtının bir göstergesi olmakla birlikte bilim insanları aşının sağladığı B ve T hücreleri gibi göstergelerin de koronavirüse karşı koruyucu olduğu görüşünde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN