Prof. Dr. Derya Unutmaz'dan aşı uyarısı: Acilen Sinovac yapılan sağlık personeline 3.doz BionTech yapılmalı

Prof. Dr. Derya Unutmaz'dan aşı uyarısı: Acilen Sinovac yapılan sağlık personeline 3.doz BionTech yapılmalı

Çin'in Wuhan kentinde başlayarak bir buçuk seneyi aşkın zamandır milyonlarca insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgınında gelinen noktada aşı tartışmaları devam ediyor.Sinovac aşısının 'Delta' varyantına karşı yetersiz olduğunu söyleyen ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü'nde çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Derya Unutmaz, sağlıkçılar için çağrıda bulundu: Acilen daha önce Sinovac yapılan tüm sağlık personeline 3.doz BionTech yapılmalı!

Enfeksiyon hastalıkları ve immünoloji (bağışıklık sistemi) alanında dünyada gözde isimlerden biri olan ve ABD’de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde baş araştırmacı olarak çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Derya Unutmaz, Endonezya'daki doktor ölümlerini paylaşarak, "Acilen daha önce Sinovac yapılan tüm sağlık personeline 3.doz BionTech yapılmalı!" dedi.

Unutmaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Endonezya’da bu ay Covid den ölen 26 doktordan 10’u daha önce 2 doz Sinovac aşısı olmuş! Şu anda delta varyantı Endonezya’da çok hızlı yayılıyor, Sinovac aşısı deltayı durdurmakta yetersiz kalıyor. Acilen daha önce Sinovac yapılan tüm sağlık personeline 3.doz Biontech yapılmalı!" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN