Rastgele PCR'a veli izni! MEB'den yeni açıklama

Rastgele PCR'a veli izni! MEB'den yeni açıklama

Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında bugün itibarıyla okullarda tarama ve öğrencilere yönelik rastgele PCR testi uygulamasının başlayacağını duyurmuştu. Velilerin uygulamaya sıcak bakmaması üzerine uygulama bugün yürürlüğe girmedi. Milli Eğitim Bakanı Özer, konuya ilişkin flaş açıklamada bulunarak, '''Velinin rızası olmadan çocuğa asla PCR testi yapılmayacak'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta düzenlediği bir basın toplantısında okullarda yapılacak PCR testi taramasıyla ilgili, 'Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak' açıklamasında bulunmuştu.

VELİLER UYGULAMAYA İTİRAZ ETTİ

Koca'nın açıkladığı PCR testi uygulaması Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında başlamıştı. Buna göre 10 pilot il belirlenmişti. Vaka yoğunluğunun yanı sıra okullarda yoğunluk durumuna göre örneklem alınacaktı ve çocuklara rastgele PCR testi uygulaması yapılacaktı. Ancak bazı velilerin bu duruma itirazı var.

ÇOCUKLARA PCR TESTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, velilerin rastgele PCR uygulamasına tepki göstermesinin ardından açıklamada bulundu.

Özer'in açıklaması şöyle:

''Velinin rızası olmadan çocuğa asla PCR testi yapılmayacak. Çocuklarımızı okullarından uzak tutmamamız gerekiyor. Ev ortamında, kantinde, kafeteryada, restoranda; tüm mekanlarda kurallara uymamız gerekiyor. Velilerin çok hassas olması lazım. Okulların açık kalması milli güvenlik meselesidir.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN