Sağlık Bakanı duyurmuştu: İşte haftalık Kovid-19 verileri

Sağlık Bakanı duyurmuştu: İşte haftalık Kovid-19 verileri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tablosunun 1 Haziran'dan itibaren haftalık olarak açıklanacağını duyurmuştu. 6-12 Haziran haftalık koronavirüs verileri açıklandı. Tabloya göre, 7 bin 556 kişinin testi pozitif çıktı, 20 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarının düşmesinin ardından vaka tablosunun haftalık açıklanacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs için son gelişmeleri ve haftalık tabloyu paylaştı. Açıklanan tabloya göre, 6 - 12 Haziran arasında, 7 bin 556 kişinin testi pozitif çıktı, 20 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı ise 7 bin 241 oldu.

aa.jpg

TOPLAM VAKA SAYISI 15 MİLYON 85 BİN 742'YE YÜKSELDİ

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020'den bu yana görülen vaka sayısı 15 milyon 85 bin 742'ye yükselirken, 98 bin 996 kişi hayatını kaybetti.

basliksiz-6a.jpg

UYGULANAN TOPLAM AŞI MİKTARI

Bugüne kadar uygulanan toplam aşı miktarı ise 147 milyon 789 bin 639 doza ulaştı.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN