Sinovac mı BioNTech mi diyenler dikkat! Hangi aşı daha fazla antikor oluşturuyor?

Sinovac mı BioNTech mi diyenler dikkat! Hangi aşı daha fazla antikor oluşturuyor?

Türkiye’de koronavirüs aşılama çalışmaları hızlandırılmış bir şekilde devam ediyor. Aşı randevusu almak isteyen kişiler 'Sinovac mı BionNTech mi?' ikileminde kalırken yeni yapılan bir araştırma Kovid-19'a karşı BioNTech'in geliştirdiği aşıyı olanlarda Sinovac aşısını olanlara kıyasla daha fazla antikor oluşturduğunu ortaya koydu.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı bilgilendirme platformunda yer alan bilgilere göre Türkiye'de toplam 41.175.614 aşılama yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün itibarıyla aşılama programı kapsamında aşı randevularında yaş sınırının 30'a düştüğünü açıkladı.

Türkiye'de aşılama çalışmaları hız kazanırken Hong Kong'da yapılan bir araştırma sonucu dikkat çekti. Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği aşıyı olanlarda Çin aşısı olarak bilinen Sinovac'ı olanlara göre daha fazla antikor oluştuğu tespit edildi.

Reuters'ın aktardığı habere göre, Hong Kong'da yapılan araştırmada BioNTech ve Sinovac aşılarının oluşturduğu antikor seviyeleri karşılaştırıldı. İki aşıdan birini olan toplam 1000 kişideki antikor seviyelerine bakıldı.

'SINOVAC OLANLAR 3. HATIRLATMA DOZUNA İHTİYAÇ DUYABİLİR'

Araştırma bulguları, BioNTech aşısının, Sinovac'a kıyasla daha yüksek antikor yanıtı oluşturduğunu gösterdi. Hong Kong Üniversitesi'nden epidemiyolog Prof. Benjamin Cowling, Sinovac aşısı olanların üçüncü bir hatırlatma dozuna ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

Endonezya'da da bu hafta bir açıklama yapan yetkililer, Sinovac aşısı olan 350'den fazla sağlık çalışanının Kovid-19'a yakalandığını, bazılarının ağır geçirdiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN