Uğur Şahin'den yeni açıklama: Delta için güncellemeye gerek yok

Uğur Şahin'den yeni açıklama: Delta için güncellemeye gerek yok

BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, mevcut aşının Delta varyantına karşı etkili olduğunu bir kez daha yineledi: Önümüzdeki 6-12 ay içerisinde aşının güncellemesini gerektirecek başka varyantların ortaya çıkması çok olası. Ancak şu an böyle bir şey gerekmiyor.

BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, ürettikleri korona aşısının Delta varyantına karşı etkili olduğunu bir kez daha tekrarladı.

Dün gazetecilere konuşan Şahin "Önümüzdeki 6-12 ay içerisinde aşının güncellemesini gerektirecek başka varyantların ortaya çıkması çok olası. Ancak şu an böyle bir şey gerekmiyor" dedi.

"DEĞİŞİKLİK İÇİN ZAMAN DA UYGUN OLMALI"

Şahin, şu anda aşıyı güncelleme ile ilgili verecekleri bir kararın, yeni bir varyantın baskın olmaya başlamasıyla 3-6 ay içerisinde yanlış çıkma ihtimaline değinerek "Bu yüzden, değişiklik kararının zamanı da uygun olmalı" diye konuştu.

RAPORLA DA ORTAYA ÇIKTI

BioNTech'in internet sitesinde mevcut aşıya dair yayınlanan güncel raporda ise üçüncü doz aşının Delta dahil olmak üzere tüm varyantlara karşı en yüksek koruyucu etkinliği sağladığı belirtildi.

Bununla birlikte BioNTech, Delta varyantına göre ayarlanmış bir aşının da bu ay insanlar üzerinde test edilmesinin planladığını yineledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN