‘Yeni varyant aşısız ülkelerden çıktı’

‘Yeni varyant aşısız ülkelerden çıktı’

Omicron varyantının aşılamanın düşük olduğu ülkelerde çıktığını söyleyen Prof. Dr. Kenan Midilli Sınır kapatmak çok geçici bir önlem. Yapılabilecek en mantıklı şey, herkese sınırda testi yapmak ve riskli ülkelerden gelenleri bir süre karantinaya almak” dedi.

EDA SANĞU

Omicron’ varyantını aşı karşıtlarının iddialarının tersine aşıya yetersiz erişimin tetiklediğini söyleyen Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli “Şu ana her yeni mutasyon, aşılamanın en düşük olduğu bölgelerden çıktı. Bu da tüm dünyanın aşıya ulaşabilmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi. Prof. Dr. Midilli, şu bilgileri aktardı:

“Dünya nüfusunun eşit bir şekilde aşılanmamış olması yeni varyantların gelişimine daha iyi bir zemin hazırlıyor. Şu ana kadar 12 ülkede Omicron vakası saptanmış durumdaydı. Her an başka ülkeler de ekleniyor. Bunların çoğu seyahat sonrası dönüşlerden kaynaklanıyor. Asıl kaynak vakalar Afrika ülkeleri. Örneğin son olarak Kanada’da yakalanan vakaların Nijerya dönüşlü kişiler olduğu anlaşıldı.” Vakaların ilk kaynağı ülkelere sınırları kapatarak dünyadan izole etmenin pandemi yönetimine zarar verebileceğine işaret eden Prof. Dr. Midilli, şunları söyledi:

“Ülkeler bir süre sonra verileri saklama yoluna gidebilir. Sınır kapatmak çok geçici bir önlem. Yapılabilecek en mantıklı şey, herkese sınırda testi yapmak ve riskli ülkelerden gelenleri bir süre karantinaya almak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN