KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? Ne zaman bitiyor? KPSS tercih ücreti ne kadar? | KPSS haberleri

KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? Ne zaman bitiyor? KPSS tercih ücreti ne kadar? | KPSS haberleri

20 Kasım 2016'da yapılan KPSS sonrası milyonlarca memur adayı gözünü kadro dağılımı listesi ve tercih kılavuzuna çevirdi. KPSS tercihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? KPSS tercih ücreti ne kadar? Milyonlarca adayın yoğunlaştığı bu soruların cevaplarını ve geniş ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz. 

20 Kasım 2016'da gerçekleştirilen KPSS, 3.5 milyon kişi ile rekor başvuru kabul etmişti. Sınav sonrası memur adaylarının gözü kulağı tercih kılavuzlarını açıklanması ve tercih dönenin başlamasında. Peki KPSS tercihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? KPSS tercih ücreti ne kadar? KPSS haberleri ile ilgili tüm ayrıntıları ve son dakika gelişmlerine anlık olarak Karar.com sayfasından ulaşabilirsiniz.

16-12/19/spl-sinav-basvurusu.jpg

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? TERCİHLER NE ZAMAN BİTİYOR?

2016 KPSS sonuçlarının açıklığa kavuşması ardından tercihlerin ne zaman başlayacağı sorusu gündeme geldi. Tercihlerle ilgili net bir tarih vermeyen ÖSMY, bu sürecin en doğru ve şekilde sonuçlanması için tercih kılavuzu yayımlayacağını duyurdu. 



16-12/19/ptlegvq7bkgpbzjcwmz8ww.jpg

KPSS İLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

KPSS tercihlerinin yapılacağı tarih ÖSYM tarafından ilan edildi. 2016 yılına ait KPSS Lisans, Önlisans ve Lise sınavlarına ait yerleştirmeler , bilindiği gibi 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında ÖSYM tarafından yapılacaktır. 20 Kasım Pazar günü milyonlarca memur adayı KPSS Ortaöğretim sınavına girmişti. Bugün ise KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Normal şartlar altında tüm sonuçların açıklanmasıyla birlikte yayımlanan KPSS tercihleri için ÖSYM'den tarih açıklaması geldi. 21 Aralık tarihinde KPSS tercih kılavuzunu yayına alacak olan ÖSYM, açıklanmayan KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarını ise bu tarihten önce duyuracak. Sonuç açıklamasının ardından itiraz süreçleri vs. gibi konular da dikkate alınırsa, sonuçların en geç 12 Aralık Pazartesi günü açıklanması beklenmektedir. Fakat bu yıl başvuru sayısının geçtiğimiz yıllara göre iki kat daha fazla olması nedeniyle sonuçların biraz geç açıklanması beklenebilir.

KPSS TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS tercihi yapacak adaylar ÖSYM'nin sitesinden tercih ücretlerini yatırabilecekler. Peki KPSS tercih ücreti ne kadar? 20 Kasım KPSS sınavına girmiş olan adaylar tercih dönemi oaln 21 Aralık'tan itibaren tercihlerini yapabilecekler ve bu işlem için 15 TL ödeyecekler. Adayların dikkat etmesi gereken en önemli nokta ise tercih işlemlerinin bittiği gün adayların 'mezun' durumunda olmaları gerektiği.

KPSS TERCİH ÜCRETİ YATIRMAK İÇİN TIKLAYIN

Tercihlerin bittiği gün 'mezun' durumunda olmayan adayların yerleştirmesi yapılmış olsa dahi başvuruları gereksiz sayılacak. KPSS tercih ücreti ise 15 lira.

KPSS TERCİHİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin, ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur (Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroları tercih hakkı bulunan adayların, sınava girdikleri üst öğrenim düzeyinde mezun olamasalar da, tercih ettikleri alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroların gerektirdiği alan/programdan tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla mezun olmaları gerekmektedir.). Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmalıdır. Adaylar, aynı düzeyde birden fazla ortaöğretim/ön lisans/lisans eğitim bilgisinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydını sağlayabileceklerdir. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN