4 yeni kitap okurlarıyla buluştu

4 yeni kitap okurlarıyla buluştu

Şair ve yazar Suavi Kemal Yazgıç’ın ‘Kahramanın Sonsuz Kısa Yolculuğu’ kitabı Hece Yayınları’ndan çıktı. Sinema yazarı Atilla Dorsay’ın ‘Unutulmaz İnsanlarımızla Konuşmalar’ kitabı Puslu Yayıncılık etiketiyle rafta. Türk ressam, mimar, yazar ve seramik sanatçısı Cihat Burak’ın hatıraları ve külliyatı Everest Yayınları tarafından yayımlandı. Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş’ın, ‘‘Hayat En Çok İyileri Kırar’ kitabı Kronik Kitap’tan çıktı.

SALİHA SULTAN

GÜNÜMÜZ KAHRAMANLARINA İRONİK BİR GÖNDERME

Şair ve yazar Suavi Kemal Yazgıç’ın ‘Kahramanın Sonsuz Kısa Yolculuğu’ kitabı Hece Yayınları’ndan çıktı. Yazgıç, adıyla masal bilimci Campell’in meşhur kitabına günümüzden ironik bir gönderme yaptığı yedinci kitabında 64 kısa hikayeye yer veriyor. Bu kısa hikayelerin sırrı ise yazar Selçuk Orhan’ın kitabın tanıtımında yazan şu ifadelerde gizli: “Suavi Kemal Yazgıç, edebiyatımızda minimalizmin ısrarlı uygulayıcılarından biri. Geleneğimizde veciz söz söylemek ustalık olarak kabul edilmiştir; ancak bu geleneği öyküye uyarlamak Yazgıç’ın getirdiği bir yenilik sayılabilir. Yazgıç, öykülerinde gündelik hayatın derin bulanıklığından bir damla berraklık alıp metne taşıyor.” Yazarın kitabın ithafındaki şu cümleleri ise okurları devamındaki sayfalarda neyin beklediğinin habercisi: “Bu satırları okuduğunuza göre henüz kıyamet kopmamış demektir. Kıyametten önce kurulmuş ve okunmuş cünle yığınlarından ibaret olan bu kitabı bütün müsebbiplerine ithaf ediyorum.”

17kr02sol2.jpg

ATİLLA DORSAY’DAN 30 ‘ÜNLÜ’ İLE ÖZEL SÖYLEŞİLER

Sinema yazarı Atilla Dorsay’ın ‘Unutulmaz İnsanlarımızla Konuşmalar’ kitabı Puslu Yayıncılık etiketiyle rafta. Usta yazar yeni kitabında sinemanın, tiyatronun ya da iş dünyasının ‘ünlü isimleri’ ile yaptığı konuşmalara yer veriyor. Dorsay’ın eskilerden Cahide Sonku, Müzeyyen Senar, Vitali Hakko, Vehbi Koç, unutulmaz kadınlardan Çolpan İlhan, Gülriz Sururi, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Selda Alkor, Fatoş Güney, Hülya Avşar, Şerif Sezer, değişik alanlardan Şakir Eczacıbaşı, Ülkü Tamer, Türker İnanoğlu, Zülfü Livaneli, Yılmaz Erdoğan ve Yılmaz Büyükerşen, sinemadan Şener Şen, Kadir İnanır, İzzet Günay, Kartal Tibet gibi ikon starlarla yaptığı konuşmalar kitapta. Yönetmenlerden ise Memduh Ün, Halit Refiğ, Ömer Kavur, Erden Kıral, Reha Erdem, Ferzan Özpetek veya Zeki Demirkubuz yine şaşırtıcı bilgileri içeren konuşmalarıyla kitapta.

17kr02sol3.jpg

CİHAT BURAK’IN HATIRALARI VE KÜLLİYATI YAYIMLANDI

Türk ressam, mimar, yazar ve seramik sanatçısı Cihat Burak’ın hatıraları ve külliyatı Everest Yayınları tarafından yayımlandı. Burak’ın 1940’lı yıllarda kullandığı defterinden günümüze kalan ve çoğu Osmanlıca kaleme alınan şiirleri ‘Ne Rahat Olurdum’ adıyla raflarda yerini aldı. Sanatçının okurlarınca az bilinen yönlerine ışık tutan ve Ömer Faruk Şerifoğlu tarafından hazırlanan kitap, ilk kez toplu halde yayımlanan şiirleri ve Burak’ın defterindeki resimleri ve el yazılarını bir araya getiriyor. Haydar Ergülen’in ‘Şair Cahit Burak: Yalnız Çelebi’ önsözüyle katkı sağladığı kitap, Burak’ın dünyasına dahil olmak isteyen okurlar için bulunmaz bir keşif niteliğinde.

17kr02sol1.jpg

KIRILDIĞIMIZ YERDEN GÜÇLENMENİN İPUÇLARI

Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş’ın gazeteci Mert İnan’a 50 yıllık mesleki birikimi ve hayat yolculuğunu anlattığı nehir söyleşisi tarzındaki ‘Hayat En Çok İyileri Kırar’ kitabı Kronik Kitap’tan çıktı. Türkiye’de liderlik, yöneticilik ve iş yaşamına yönelik en önemli mentor ve danışman olarak kabul edilen Baltaş, kitapta iş yaşamı, eğitim, aile, gençlik, evlilik, cinsellik, çocuklar, toplum, ruh dünyamız, mutluluk ve geleceğin dünyasına ilişkin geniş bir yelpazede bilgilerini aktarıyor. Kitabın bir bölümünde Şöhretli insanların depresyon veya madde tuzağına düştüğünü çarpıcı şekilde anlatan Baltaş, “Robin Williams’ı düşünün. Herkesi güldüren bir insanken kendi içindeki acıya dayanamadı. Dolayısıyla başarılı olmak, yakışıklı olmak, zeki olmak tek başına mutluluğu garanti etmez. Her insanın bir gölgesi vardır” diyerek, bu gölgeyle nasıl başa çıkmak gerektiğinin ipuçlarını veriyor.

17kr02sol.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN