Art Basel’e katılan 285 galeri arasında Türkiye yok

Art Basel’e katılan 285 galeri arasında Türkiye yok

Dünyanın en prestijli sanat fuarı Art Basel, 15-18 Haziran tarihleri arasında 36 ülkeden 285 galerinin katılımıyla İsviçre’de gerçekleşecek. Ana galeri bölümünde Türkiye’den hiçbir galerinin yer almadığı fuarda, ilk kez katılan 21 galeriden üçü ise fuara ilk adımını ana galeride atıyor.

Dünyanın en prestijli sanat fuarı Art Basel’in 2023 edisyonu bu yıl 36 ülkeden 285 galerinin katılımıyla gerçekleşecek. Türkiye’den hiçbir galerinin ana galeri bölümünde yer alamadığı fuar 15-18 Haziran tarihlerinde Messe Basel’de kapılarını açacak. Fuarın ön izlemesi ise 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Fuara katılacak ülkeler ve galeriler dün açıklandı.

Fuarda bu yıl yer alacak galeriler arasında, Amerika, Afrika ve Asya’dan 21 galerinin Art Basel’e daha önce katılmadığı belirtilirdi, ilk kez gelenler arasından üç galerinin ise ana galeri bölümünde yer alacağı kaydedildi. Art Basel’in 52’nci edisyonu bu yıl geçen Ekim ayında CEO olarak atanan Noah Horowitz’in liderliğinde gerçekleşecek. Horowitz yaptığı açıklamada, “Haziran ayında uluslararası sanat camiasını gösterimizin bir başka prömiyeri ve organizasyonun CEO’su olarak ilk kez Basel’de ağırlamaktan inanılmaz derecede heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.

Art Basel’de ana galeriler bölümüne ek olarak 10 galerinin basılı ve edisyon çalışmalarına odaklanan ‘Editions’; solo sanatçı sunumlarına yer veren ‘Stataments’ ile Hong Kong ve Miami Beach fuarlarının bir parçası olan ‘Kabinett’ bölümleri de ziyaretçilerle buluşacak. Fransız-Faslı heykeltıraş Latifa Echakhch’ın ise büyük ölçekli uzay temalı bir enstalasyonu ile fuarın öne çıkan sanatçılarından biri olacak. Türkiye’den geçen yıl fuarın Liste Bölümü’ne İstanbul’dan seçilen tek galeri Öktem Aykut olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN