Hatay'dan dehşet görüntüler! 18 gün geçti, felaketin büyüklüğü ortaya çıkmaya devam ediyor

Hatay, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehir oldu. Hem kent merkezinde, hem de ilçe ve köylerinde on binlerce bina yıkıldı. Büyük afetin 18. gününde havadan çekilen görüntülerde, molozların şehrin bir kısmında hâlâ yerde olduğu ve çalışmaların devam ettiği görüldü. İşte, depremin yıkıcılığını ortaya koyan Hatay enkaz görüntüleri...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 43 bin 556 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 281 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

hatay-enkaz-1.jpeg

Türkiye Cumhuriyeti'nin en yıkıcı afeti olarak tarihe geçen depremler, Anadolu'nun 11 kentini adeta enkaza çevirdi.

Depremden Kahramanmaraş kadar Hatay da ağır hasar aldı, ilçelerin neredeyse tamamı yok oldu.

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Hatay, 20 Şubat 2023 Pazartesi günü de merkez üssü Defne ilçesi olan 6.4 ve 5.8 şiddetindeki iki depremle daha sarsıldı.

hatay-enkaz-2.jpeg

HAVADAN KAYDEDİLEN GÖRÜNTÜLER FELAKETİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Hatay'da felaketin 18. gününde kent genelinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Video içeriği üreticisi Hasan Özer'in sosyal medya hesabından yayınladığı görüntülerde, şehrin bazı kısımlarında molozların yerde durduğu, kepçe ve iş makinesi operatörlerinin çalıştığı görüldü.

Hatay'daki enkaz görüntüleri, depremin yıkıcılığını ve şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi.

hatay-enkaz-3.jpg

ANLIK VE SON DEPREMLER HARİTASI

İlgili Haberler