Marvel evreninde hayat devam ediyor

Marvel evreninde hayat devam ediyor

Türkiye 10 ili etkileyen acı depremin yaralarını sarmaya çalışırken, ülke genelinde 1.082 sinema salonu kapılarını yas nedeniyle kapattı. Açık olan salonlarda ikisi yerli 5 film vizyona giriyor. Filmlerde, Türkiye vizyonu geçen hafta deprem nedeniyle ertelenen ‘Ant Man’ serisinin üçüncü filmi ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ öne çıkıyor. Marvel Sinematik Evreni’ni kuantum boyutu ile birleştiren film, izleyiciye çoklu evrenlerin kapısını sonuna kadar açıyor.

SALİHA SULTAN

Pandemi sürecinin yaralarını hala saramayan sinema salonları Kahramanmaraş merkezli depremin ardından gelen vizyon ertelemeleriyle zorda. Depremdeki acı kayıplar nedeniyle sanat dünyasında birçok etkinliğin iptal edilmesi salonlara da yansırken, tenhalaşan salonlarda son iki haftada yüzde 68’i aşan izleyici kaybı yaşandı. Her şeye rağmen kapıları kapanmayan salonlarda bugün ikisi yerli 5 yapım vizyona giriyor.

Filmlerde 17 Şubat olan gösterim tarihi geçen hafta deprem nedeniyle ertelenen Marvel’ın ‘Ant-Man’ serisinin üçüncü yapımı ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ öne çıkıyor. Bugün nihayet Türkiye’de de vizyona giren film geçen hafta Amerika’da 104 milyon dolarlık hasılatıyla gişenin zirvesine yerleşti. Film, ilk hafta sonunda dünya çapında 357.3 milyon dolar kazandı.

Marvel Sinematik Evreni’nin geleceği için çok önemli olduğu belirtilen film, boyut değiştirebilen Scott Lang isimli süper kahramanın üçüncü solo filmi olarak izleyici karşısında. Yaklaşık 2 saat uzunluğundaki filmde Paul Rudd ana kahraman Scott Lang, Kathryn Newton ise kızı Cassie rolünde. Evangeline Lilly, Michelle Pfeiffer, Samuel L. Jackson, Tony McCarthy ve Jonathan Majors gibi isimler de filmin oyuncu kadrosunda. Görsel efektleriyle dikkati çeken film, Marvel Sinematik Evreni’ni kuantum boyutu ile birleştirerek, izleyiciye çoklu evrenlerin kapısını sonuna kadar açıyor. Robert Morosco’nun 2022 yapımı ‘Lamborghini: Efsanenin Arkasındaki Adam’ filmi de bugün vizyonda.

lll.png
Lamborghini: Efsanenin Arkasındaki Adam

Lamborghini’nin kurucusu, dahi otomobil mucidi İtalyan Ferruccio Lamborghini’nin hayatına odaklanan biyografik yapımda iş adamına Frank Grillo hayat veriyor. Film, işe önce traktör üretimiyle başlayan Lamborghini’nin, hayatının aşkı ile evlenip, inandığı işi gerçekleştirebilmek için elindeki her şeyi satmasının ardından Ferrari’den daha iyi arabalar yapmak için verdiği mücadeleyi beyazperdeye aktarıyor. Çocuk izleyicileri ise vizyonda bu hafta ‘Arı Maya 3: Altın Küre’ animasyonu bekliyor. Film, sevimli arı Maya ile en iyi arkadaşı Willi’nin kendilerini yeni dünyalara götürecek bir maceraya atılmalarını konu ediniyor.

kkk.png

İZLEMEK İSTEYENE İKİ YERLİ KORKU

Başrolünde Murat Yıldırım’ın yer aldığı ‘Nefes-Yer Eksi İki’ gibi birçok yerli yapım deprem felaketi nedeniyle vizyonunu ertelerken, bu hafta vizyonda yer alan yerli yapımların ikisi de korku türünde.

Bedel Art’ın yönettiği, Buket Sivrikaya, Şeyma Yücel, Adem Gerçek gibi oyuncuların rol aldığı ‘Batıl 2’ Kayseri’nin bir köyünde yaşanan doğa üstü olayları izleyiciye aktarıyor. Burak Küçük’ün hem yönetip hem oynadığı, Ogan Şenyolcu, Mustafa Kavalcı gibi isimlerin de rol aldığı ‘Cin Sureti’ filmi ise Kanlıbel köyünde vuku bulan bir cin vakasını beyazperdeye taşıyor.

DEPREMİN ARDINDAN İZLEYİCİ KAYBI YÜZDE 68 OLDU

Depremin ardından sinema salonlarında film gösterimi tamamen durmasa da gişeler yüksek ölçüde izleyici kaybına uğradı. Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Elazığ, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Osmaniye’de zaten az sayıda olan salonlar doğal olarak kapanırken, ülke genelinde toplamda 1.082 sinema salonu faaliyetlerini durdurdu.

27 Ocak - 2 Şubat arasındaki dönemde gösterimde bulunan 44 film, 1 milyon 753 bin 948 kişi tarafından izlenmişti. 3-9 Şubat arasındaki dönemde ise 41 film için 809 bin 896 izleyiciye ulaştı. 10-16 Şubat arasındaki 35 filmi ise sadece 562 bin 128 kişi izledi. Deprem öncesi haftayla geçen hafta arasında izleyici arasındaki fark 1 milyon 191.820 oldu. Yani, deprem sürecinde sinema salonları yüzde 68 izleyici kaybı yaşadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN