İyiliğe karşı organize kötülük

İyiliğe karşı organize kötülük

Ocakları söndüren büyük yıkımın ardından 85 milyon afetzedeler için omuz omuza verdi. Toplumun her kesimi elinde avucunda ne varsa bir yaraya merhem olur diye ortaya döktü. Ancak büyük insanlık seferberliği sırasında bile kötülük boş durmadı. ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına organize siber saldırılar düzenlendi. En büyük acının ortasında yapılanlara öfke yağdı: Vicdanlarınız da mı enkaz altında kaldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ilk saatlerinde başlayan ve süregelen koordinasyon eksikliği, yetersiz müdahale tartışmaları bir tarafa Türkiye afetzedeler için bir oldu. Felaketin ilk anından itibaren bölgeye onlarca sivil toplum kuruluşu, binlerce gönüllü gitti. Arama-kurtarma çalışmalarından yardımların organize edilmesine tam bir dayanışma örneği gösterildi. 81 ilde, yurt dışındaki temsilciliklerde yardım zinciri oluşturuldu. Yürütülen kampanyalara depremzedelere büyük destek verildi. 15 Şubat akşamı kanalların ortak yayınıyla düzenlenen Türkiye Tek Yürek kampanyasında 115 milyar 146 milyon 528 bin lira, SMS ile yapılan bağışlarda ise 9 milyonun üzerinde mesaj ile milyonlarca lira toplandı.

Yardımların büyük kısmının kamu kurumlarınca yapılması eleştirilse de kumbarasını bağışlayan çocuklardan, evini, maaşını verenlere yapılan yardımlar zor durumdaki yüzbinler için merhem oldu. İçişleri Bakanlığı da Evim Yuvan Olsun kampanyasına beş binden fazla başvuru yapıldığını duyurdu. Ancak bu süreçte sanatçı Haluk Levent’in kurucusu olduğu dayanışma ve paylaşım platformu AHBAP Derneği gibi bazı STK’lar hedef gösterildi. Depremin üçüncü günü, 9 Şubat’ta yardımların ve arama-kurtarmanın organize edildiği anlarda AHBAP’ın internet sitesine 400 binden fazla siber saldırı gerçekleştirildi. Saldırıların yurtiçinden ve mobil ağa sahip bir trafik ile yapıldığı öngörüldü. Benzer saldırı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kampanyasına da düzenlendi.

ddsd.png

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere yardım için Halk TV desteğiyle düzenlediği ‘Bir Kira Bir Yuva’ programında 330 milyon TL yardım toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hedeflerinin aşıldığını belirterek, 33 bin 98 aileye kira desteği sağlandığını açıkladı. Soyer “Hedefimizi aştık... 33.098 ailemize kira desteği için 330 milyon TL topladık. Dayanışmamızı sürdürecek, büyütecek, yuva sıcaklığına hasret kalan depremzedelerimize hep birlikte destek olacağız” dedi. Soyer, programın ardından kampanyanın internet sitesine 3 milyon 700 bin siber saldırı gerçekleştiğini söyledi. Soyer “Bu iyilikle kötülüğün mücadelesi” dedi. Sosyal medyada “Bu kötülüğü unutmayın” paylaşımlarıyla siber saldırılara tepki gösterildi. Diğer taraftan İzmir Valiliği de ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına SMS desteğine izin vermedi.

Kampanyaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir maaşını, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir maaşını bağışladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek İmamoğlu iki ailenin bir yıllık kirasını karşılamayı, İYİ Parti Genel Meral Akşener üç ailenin kirasını karşılamayı taahhüt etti. HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş 10 çadır bağışladı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 10 kira bedeli, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Bir kira bedelinde destek sundu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise eşi ile birlikte bir depremzede ailenin bir yıllık kirasını karşılayacaklarını söyledi. Belediye başkanlarından sanatçılara altı saatlik yayında 330 milyon TL toplandı. Kampanya internet sitesi üzerinden devam edecek.

BELEDİYENİN YARDIMI YURT DIŞINA MI GİDİYOR BU VİCDANSIZLIK NİYE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Soyer de düzenledikleri ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına 3 milyon 700 bin siber saldırı yapıldığını açıkladı. 33 bin ailenin bir yıllık kirasının karşılanacağını kaydeden Soyer “Bu iyilik ile kötülüğün mücadelesi” tepkisini gösterdi. Sosyal medyada da pandemide el konulan belediye yardımları hatırlatıldı. ‘Belediye yardımları yurt dışına gitmiyor ki? Bu iş insanlığa sığmaz’ paylaşımları yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN