Atatürk’ü anlatan meddah Zürih yolcusu

Atatürk’ü  anlatan meddah Zürih yolcusu

Atatürk’ün çocukluğundan öldüğü güne kadar ipuçları veren ‘Anılarla Atatürk’ isimli tiyatro oyunu yurtdışı turnesine çıkıyor.

13 Kasım Pazar günü İsviçre’nin Zürih şehrinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında sahnelenecek eser, Atatürk’ün unutulmaya yüz tutan insani özelliklerini tekrar hatırlatırken, medeni milletler seviyesine ulaşmanın yollarına ışık tutuyor.

Geleneksel Türk tiyatrosunun meddah formuyla Atatürk’ün çocukluğundan gözlerini yumduğu güne kadar birçok anısına ışık tutan oyunda, Atatürk’e dair 42 anı canlandırılarak izleyiciler geçmişe götürülüyor. Yönetmenliğini Senem Cevher’in üstlendiği tek kişilik eserde, oyunun aynı zamanda yazarı da olan Cüneyt İngiz anıları sahnede izleyiciye aktaran bir meddah olarak yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN