Bir çağrısıyla depremzedeler için 100 milyon sterlin toplandı: Ajan 007’den insanlık görevi

Bir çağrısıyla depremzedeler için 100 milyon sterlin toplandı: Ajan 007’den insanlık görevi

James Bond karakteriyle tanınan İngiliz oyuncu Daniel Craig’in çağrısının ardından Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için 100 milyon sterlinin üzerinde bağış toplandı. İngiltere Afet Acil Durum Komitesi’nin 29 kanalda eş zamanlı yayınlanan ve depremin yıkımını gösteren 90 saniyelik videoyu seslendiren Craig, gelen bağışlar sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında “Depremler saniyeler sürdü ama etkisi yıllarca sürecek. Yüzbinlerce insan evsiz kaldı. Yardım için elinizden geleni yapın” dedi.

SALİHA SULTAN

İngiltere’de James Bond yıldızı Daniel Craig’in çağrısının ardından depremzedeler için 100 milyon sterlin bağış toplandı. James Bond karakterine hayat veren İngiliz oyuncu Craig, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Afet Acil Durum Komitesi’nin (Disasters Emergency Committee-DEC) tarafından düzenlenen bağış kampanyasının yüzü oldu.

Craig çağrılarının yanı sıra, kampanya kapsamında, onbinlerce kişinin hayatını kaybettiği depremlerin neden olduğu yıkımı gösteren ayrıca izleyicilerin kampanyaya nasıl bağış yapabileceklerini de anlatan 90 saniyelik videoyu da seslendirdi. Craig’in seslendirdiği video 25 Şubat akşamı 29 kanalda eş zamanlı yayınlandı. Videonun yayınlanmasının ardından kampanyada 100 milyon sterlinin (yaklaşık 2 milyar 255 milyon lira) üzerinde bağış toplandığı açıklandı.

Craig, ilk olarak yaklaşık iki hafta önce de 6 Şubat’ta meydana gelen 7.8 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası yardım çağrısında bulunmuştu. Birleşik Krallık’taki on dört yardım kuruluşunu bir araya getiren DEC ile birlikte çalışan 54 yaşındaki aktör, eş zamanlı yayının ardından Instagramdan paylaştığı teşekkür konuşmasında “DEC’in Suriye ve Türkiye’deki depremzedeler için yaptığı çağrıya halkın cömert tepkisi inanılmaz derecede etkileyici. Depremler saniyeler sürdü ama etkisi yıllarca sürecek. Hastaneler, okullar ve iş yerleri enkaza döndü, yüzbinlerce insan dondurucu kış koşullarında evsiz kaldı. Lütfen DEC’i destekleyerek onlara yardım etmek için elinizden geleni yapın” dedi.

DEC öncülüğünde düzenlenen kampanyada toplanan bağışlar Türkiye ve Suriye’deki çocuklara ve ailelere gönderilecek. Bağışlarla depremzedelere, yiyecek, su, barınak ve giysi desteği sağlanacak.

JAMES BOND SERİSİNİN 5 FİLMİNDE ROL ALDI

İngiliz aktör Daniel Craig, 007 olarak James Bond serisinin ‘Casino Royale’, ‘Quantum of Solace’, ‘Skyfall’, ‘Spectre’ ve ‘Ölmek İçin Zaman Yok’ adlarıyla izleyiciyle buluşan beş filminde rol aldı. Oyuncu, ‘Ölmek İçin Zaman Yok’ filmi 2021’de vizyona girmeden önce 15 yıllık James Bond macerasını bitirdiğini açıklamıştı. ‘James Bond’ serisinin sekizinci ‘007’si olan Craig, kendisine yeni film için önerilen 68 milyon sterlinlik teklifi “Ben görevimi tamamladım” ifadesiyle reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN