Bu aile içi hesaplaşma herkese tanıdık gelecek

Bu aile içi hesaplaşma herkese tanıdık gelecek

‘Kırışıklıklar’ çizgi romanının yaratıcısı İspanyol sanatçı Paco Roca'nın, 2020 Eisner Ödüllü grafik romanı ‘Ev’ Desen Yayınları etiketiyle okurlarla buluştu.

SALİHA SULTAN

Kültür Konseyi Derneği’nin iki ciltlik ‘Kültür Meselelerimiz’ eserinden, ‘Kırışıklıklar’ çizgi romanının yaratıcısı İspanyol sanatçı Paco Roca'nın, 2020 Eisner Ödüllü grafik romanı ‘Ev’e haftanın öne çıkan kitaplarını KARAR okurları için derledik.

‘Kırışıklıklar’ çizgi romanının yaratıcısı İspanyol sanatçı Paco Roca'nın, 2020 Eisner Ödüllü grafik romanı ‘Ev’ Desen Yayınları etiketiyle okurlarla buluştu.

29kr2-paco-roca-ev.jpeg

Sepya tonlarındaki çizgilerini bu kez aile ilişkileri üzerine konuşturan sanatçı; hikayesinin odağına babalarının ölümünün ardından yeniden bir araya gelen üç kardeşin geçmişle hesaplaşmalarını alıyor. Sıradan bir ailenin pek de sıradan olmayan tarihini, yürekleri titretecek bir hikâye eşliğinde sunan kitap; zamanın ve yaşam koşullarının savurduğu hayatlara ayna tutuyor, insana dair '’tanıdık’' söylemlerde bulunuyor.

İzzet Yasar’ın bütün şiirleri tek ciltte

29kr2-kus-bakisi.jpeg

322 Sayfa-30 TL

2018 yılında aramızdan ayrılan İzzet Yasar’ın tüm şiir kitapları ile dergi sayfalarında ve çekmecesinde kalmış şiirleri Kuş Bakışı adı altında toplanarak Yapı Kredi Yayınları tarafından okura sunuldu. Editörlüğünü Murat Yalçın’ın yürüttüğü Kuş Bakışı, şairin 1969-2018 yılları arasında yayımladığı Kanama (1974), Yeni Kuş Bakışı (1979), Ölü Kitap (1982), Dil Oyunları (2002), Asla Yazamayacaksın O Şiiri (2007), Başka Akıl Peşinde (2010), Şifa ile Taburcu (2018) kitaplarının yanı sıra daktiloya çekilip yayımlanmamış ya da çıktığı dergilerde kalmış şiirlerinden oluşuyor. Çağdaş şiirimizin son elli yılında özel ve ayrıksı bir yeri olan İzzet Yasar eleştirel, aykırı, alaycı tutumunu büyük bir ustalıkla şiirleştiriyor. ‘Büyük meseleler’ onun şiirinde dilin ücra köşelerine taşınarak yeniden tanımlanıyor.

Batı dünyası İbn Teymiyye’yi nasıl okudu?

29kr2-ibn-teymiyye.jpeg

160 Sayfa-26 TL

Hanifi Şahin’in imzasıyla okura sunulan ‘İbn Teymiyye’ eseri Mana Yayınları tarafından yayımlandı. ‘Olgu ile Algı Arasında’ alt başlığı ile yayımlanan kitap Batı literatüründe İbn Teymiyye’ye yönelik yaklaşımların niteliğine ve oluşturulma biçimlerine meraktan yola çıkıyor İbn Teymiyye üzerine bir fikri ısrarla işleyen makaleleri hareket noktası olarak belirleyen kitapta cevabı aranan temel sorular ise şunlar: Batı düşüncesinde İbn Teymiyye nasıl algılanmaktadır; Batılı araştırmacılar tarafından radikal İslamî gruplar ile İbn Teymiyye arasında nasıl bir ilişki kurulmaktadır; İbn Teymiyye’nin düşünceleri nasıl ve hangi metodlarla okunmaktadır?

Çağdaş 42 sanatçının güncel sanat yaklaşımı

29kr2-csskapak.jpeg

232 Sayfa-30 TL

Hülya Küpçüoğlu’nun farklı yıllarda ve mecralarda yapmış olduğu söyleşileri ile Türk çağdaş sanatının önemli temsilcilerini bir araya getiren ‘Çağdaş Sanat Söyleşileri-2’ kitabı okurla buluştu. Anima Yayınları’ndan çıkan kitap dönemin sanatına, sergilere, sanatçılara ve onların sanat yaklaşımlarına bütünlüklü bir bakış olanağı sunuyor. Kitapta Bedri Baykam’dan Özdemir Altan’a Emre Zeytinoğlu’ndan Aydın Ayan ve Tomur Atagök’e kadar toplam 42 sanatçıyla yapılmış söyleşiler yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN