Dostluk Kısa Film Festivali’ne başvurular başladı

Dostluk Kısa Film Festivali’ne başvurular başladı

Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’nin ana yarışma bölümüne başvurular başladı. Türk Kızılay, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile bu yıl 4’ncüsü düzenlenen festival 1-5 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

KARAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle ilk yılından bu yana Balkon Film’in organize ettiği ve bu yıl Türk Kızılay’ı çatısı altında düzenlenecek olan 4. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’ne başvurular başladı. Hızlı tüketim çağıyla insanlar arasında samimiyetin giderek kaybolduğu günlerde harekete geçen festival; insan evren ilişkisini doğrudan veya dolaylı bir şekilde dostluk üzerinden konu edinen her çeşit formattaki filmleri seyirciyle buluşturmayı hedefliyor. Bu yıl Türkiye’nin dostluk yüzü Türk Kızılay’ının sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’nin Direktörlüğünü Faysal Soysal ve Genel Sanat Yönetmenliğini Mehmet Lütfi Şen üstleniyor.

SON TARİH 1 EKİM

Festivalin Ana Yarışma bölümüne dostluk üzerine yaratılmış; insan ile evrenin ilişkisini, doğrudan ya da dolaylı bir şekilde konu edinen ve 1 Ocak 2019 sonrasında yapılmış; kurmaca, animasyon ve deneysel türlerde, İngilizce altyazılı, jenerik süresi dahil 20 dakikayı aşmayan tüm filmler 1 Ekim tarihine kadar başvurabilecek. Başvurular, festivalin resmi internet sitesinden ve Filmfreeway uluslararası film platformu üzerinden kabul edilecek.

Festivalde bunun yanı sıra yapım yılı sınırı olmaksızın, süresi 30 dakikayı geçmeyen belgesel, animasyon, deneysel ve video-art gibi farklı formattaki yapımlar da yarışma dışı gösterim kategorisine başvurabilecek. Bu yapımlar festivalin Kırk Yıllık Hatır, Panorama ve İnsani Bakış bölümlerinden birinde ön Jürinin kararıyla değerlendirilecek.

YARIŞMA DIŞI KATEGORİLERDE DE ONLARCA KISA GÖSTERİLECEK

1-5 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin yarışma dışı kategorilerinde ise doğrudan ya da dolaylı olarak dostluğa işaret eden her tür kısa film formatının değerlendirileceği Kırk Yıllık Hatır, herhangi bir tema sınırı olmaksızın, ilk kez Türkiye’de gösterilecek olan ve ödüllü filmlerin yer alacağı Panorama, yeryüzünde savaş, doğal afet ve salgın gibi tehlikelerin insanoğluna verdiği zararları ve bununla mücadele insan vicdanını konu edinen filmler İnsani Bakış bölümlerinde yer alacak. Bunun yanı sıra, uzun metraj seçkileri, konferanslar, söyleşiler ve birbirinden farklı atölyeler de festival coşkusunu sinemaseverlere yaşatacak. Her yıl olduğu gibi Festival, verdiği nakdi ödüller ve Teknik destek ödülleriyle kısa filmcilerin dostu olmaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN