Edebiyat dünyası yaslı: Üstün İnanç, 87 Yaşında Hakk'a yürüdü

Edebiyat dünyası yaslı: Üstün İnanç, 87 Yaşında Hakk'a yürüdü

Türk edebiyatının usta isimlerinden gazeteci, yazar ve senarist Üstün İnanç, 87 yaşında vefat etti. Uzun süredir tedavi gördüğü İstanbul'daki Özel Florya Hastanesi'nde hayatını kaybeden İnanç'ın vefat haberi sevenlerini yasa boğdu.

Gazeteci, yazar ve senarist Üstün İnanç, uzun süredir tedavi gördüğü İstanbul'daki Özel Florya Hastanesi'nde vefat etti. İnanç'ın oğlu Ertuğrul İnanç, babasının hayatını kaybettiğini duyurdu ve "Nur içinde yatsın. Güzel bir hayat yaşadı. Nispeten sıkıntısız bir ölümle aramızdan ayrıldı." ifadelerini kullandı.

Edebiyat dünyasının usta ismi, yarın ikindi vakti Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Eyüp Sultan'daki aile mezarlığına defnedilecek.

ÜSTÜN İNANÇ KİMDİR?

Türk edebiyatı ve sinema dünyasının usta ismi Üstün İnanç, 6 Ocak 1937'de İstanbul'da dünyaya geldi. İnanç, eğitim hayatına İzmir'in Kiraz ilçesinde başladı ve liseden sonra Basın Yayın ve Gazetecilik Yüksek Okulu'nda eğitim aldı. Gazetecilik kariyerine stajyer muhabir olarak başlayan İnanç, pek çok önemli gazetede çalıştı ve yazarlık, senaristlik yaparak Türk edebiyatına ve sinemasına katkıda bulundu.

Kemal Tahir, Tarık Buğra gibi isimlerle yakın dostlukları olan İnanç, tiyatro ve sinema alanında da eserler verdi. "Yalnız Değilsiniz" adlı romanı, sinemaya uyarlanarak büyük ilgi gördü. Ayrıca, "Kanayan Yara Bosna" filminin senaryosunu kaleme aldı ve çeşitli kültürel faaliyetlerde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN