Edebiyatın Maraş avlusundan yükselen ‘Yitiksöz’ bir yaşında

Edebiyatın Maraş avlusundan yükselen ‘Yitiksöz’ bir yaşında

Duran Boz’un genel yayın yönetmenliğinde yayımlanan Yitiksöz dergisi bir yaşını doldurdu. Dergi Ağustos-Eylül 2021 tarihli 6’ncı sayısında edebiyatseverleri Nurettin Durman, Mehmet Narlı, İnci Okumuş, Mehmet Solak, Mustafa Könençoğlu, Ali Sali, Arif Ay, Ömer Yalçınova, Sıdıka Zeynep Bozkuş, Rukiye Geçer gibi onlarca yazarla buluşturuyor.

Edebiyat dünyamızda ‘Maraş ekolü’ olarak adlandırılan, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Akif İnan, Alaeddin Özdenören gibi iz bırakan isimleri yetiştiren Kahramanmaraş’ta yayımlanan sanat, edebiyat ve düşünce dergisi Yitiksöz bir yaşını doldurdu.

Çalışmalarıyla şehrin günümüz edebiyatının nabzını tutan Duran Boz’un genel yayın yönetmenliğinde yayımlanan dergi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin hamiliğinde iki ayda bir okurla buluşuyor.

GEÇMİŞLE BUGÜN ARASINDA KURULAN BAĞ

Boz, derginin birinci yılı münasebetiyle kaleme aldığı sunuş yazısında derginin yürüyüşünün devam edeceğinin ipuçlarını şu cümlelerle veriyor: “Yitiksöz bir sesi büyütmek, geçmişle bugün arasında bağ kurmak için çıktığı yolda ilerleyişini devam ettiriyor. Başlangıçta işaret edilen ufka doğru yatağını derinleştirmeye özen gösteriyor.”

29kr2-yitiksoz.jpg

Kapağında ressam Bünyamin K.’nın Maraş’ın çarşılarını resmettiği bir suluboya eseriyle okura sunulan Yitiksöz’ün Ağustos-Eylül 2021 sayısında şiirden öyküye, denemeden, röportaja birçok yeni metin yer alıyor. Derginin bu sayısında Nurettin Durman, Mehmet Narlı, İnci Okumuş, Mehmet Solak, Mustafa Könençoğlu, Ali Sali, Arif Ay, Ömer Yalçınova, Sıdıka Zeynep Bozkuş, Rukiye Geçer gibi birçok edebiyatçının çalışmalarını okuyabilirsiniz.

Mehmet Ulukütük’ün İhsan Fazlıoğlu ile yaptığı edebiyat ve felsefeden yola çıkan söyleşi ise amacı ve istikameti arasında sağlam bir rota oluşturmak isteyenlere önemli ipuçları sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN