Efsanevi gitarist Jeff Beck hayatını kaybetti: Rock dünyasından veda mesajları

Efsanevi gitarist Jeff Beck hayatını kaybetti: Rock dünyasından veda mesajları

Tüm zamanların en iyi gitaristlerinden biri olarak kabul edilen Jeff Beck, yaşamını yitirdi. Ünlü rock yıldızları Jimmy Page, Mick Jagger ve David Gilmour, 78 yaşında hayatını kaybeden Beck için veda mesajları yayımladı.

Yardbirds'ün ve Jeff Beck Group'un efsanevi gitaristi Jeff Beck, 78 yaşında hayatını kaybetti. Beck'in temsilcisi, rock yıldızının, aniden "bakteriyel menenjite" yakalandığını ve bu sebeple hayatını kaybettiğini doğrulayarak, ailesinin mahremiyetlerine saygı duyulmasını istediğini ifade etti.

Birçok kişi tarafından tüm zamanların en iyi gitaristlerinden biri olarak kabul edilen Beck'in parmakları, 7 milyon sterline sigortalıydı.

Jazz rock'ın öncülerinden olan Beck, uzun kariyerinde psych rock ve heavy metal de yaptı.

Kariyeri boyunca sekiz kez Grammy'ye layık görülen Beck, hem Yardbirds üyesi hem de solo sanatçı olarak Rock n' Roll Onur Listesi'ne alındı.

JIMMY PAGE: 6 TELLİ SAVAŞÇI ARTIK BİZİMLE DEĞİL

Led Zeppelin grubunun gitaristi Jimmy Page, Beck'in ölümünün ardından, "6 telli savaşcı artık bizimle değil. Artık onun hislerimizi yönlendirme büyüsünün hayranlığına kapılamayacağız. Jeff, yokluktan müzik var edebilirdi. Tekniği kendine özgüydü. Görünüşe göre hayal gücünün de limitleri yoktu. Milyonlarca hayranınla birlikte ben de seni özleyeceğim Jeff" yazdı.

MICK JAGGER: İYİ BİR ADAM VE DÜNYANIN EN İYİ GİTARİSTLERİNDEN BİRİYDİ

Rolling Stones grubunun solisti Mick Jagger da twitter paylaşımında, "Jess'in ölümüyle iyi bir adam ve dünyanın en iyi gitaristlerinden birini kaybettik" ifadelerini kullandı.

DAVID GILMOUR: ARKADAŞIM VE KAHRAMANIMDI

Pink Floyd gitaristi David Gilmour da veda mesajında Beck için "Müziği beni ve sayısız kişiyi yıllardır heyecanlandıran ve ilham veren arkadaşım ve kahramanım Jeff Beck'in ölüm haberini duyduğumda yıkıldım. Polly'nin ve benim düşüncelerim sevgili eşi Sandra ile birlikte. O sonsuza dek kalbimizde olacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN