Erdoğan'ın Ahmet Kaya çıkışına ağabeyinden yanıt: Bu ülkede demokrasi olmadığı sürece Ahmet’i getirmeyeceğiz

Erdoğan'ın Ahmet Kaya çıkışına ağabeyinden yanıt: Bu ülkede demokrasi olmadığı sürece Ahmet’i getirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçı Ahmet Kaya ile ilgili çıkışına sanatçının ağabeyi Mustafa Kaya'dan yanıt geldi. Kardeşinin ‘Ben öldüğümde ülkede kardeş kavgası olduğu sürece beni sakın getirmeyin’ sözlerini hatırlatarak cevap veren Kaya, "Bu ülkede demokrasi olmadığı sürece Ahmet’i getirmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürt ve Alevi açılımının ardından sürgüne gittiği Fransa'da 22 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden sanatçı Ahmet Kaya ile ilgili açıklama yaparak, sanatçının naaşının Türkiye'ye naklini istediklerini belirtmişti. Erdoğan, ''Nakli kubur teklifimiz masadadır. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin...'' ifadelerini kullanmıştı.

DEMOKRASİ OLMADIĞI SÜRECE AHMET’İ GETİRMEYECEĞİZ

TELE1'in haberine göre, Erdoğan'ın bu çıkışına sanatçı Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa Kaya'dan yanıt geldi. Kaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Biz, bu ülkede demokrasi olmadığı sürece Ahmet’i getirmeyeceğiz. Ne zaman demokrasi olur, özgürlükler tekrar kullanılabilir, o zaman söyleriz artık ‘Ahmet’i getirelim’ diye. O zaman Cumhurbaşkanı o mu olur yoksa başkası mı olur bilmiyorum. Çünkü Ahmet’in vasiyeti buydu. ‘Ben öldüğümde ülkede kardeş kavgası olduğu sürece beni sakın getirmeyin’ demişti.

HEP GÜNDEMDE, SÜREKLİ ARIYORLAR

Konuyla ilgili arandığını da ifade eden Mustafa Kaya, "Ben cevap vermedim onlara. AKP’yle ilgili bir şeyler söylemeye çalıştılar ben hemen kapattım telefonu. Geçen yıl da, önceki senelerde de oldu. Hep gündemde yani. Sürekli arıyorlar. Tahmin ediyorum yarın öbür gün yine ararlar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN