Funk müziğin kraliçesi Betty Davis hayatını kaybetti

Funk müziğin kraliçesi Betty Davis hayatını kaybetti

'Funk Kraliçesi' olarak bilinen ünlü sanatçı Betty Davis, 77 yaşında hayatını kaybetti. Davis’in ölümünü arkadaşı Danielle Maggio, Rolling Stone’a doğrularken ölüm nedeninin doğal sebepler olduğu belirtildi.

'Funk Kraliçesi' olarak bilinen 77 yaşındaki ünlü sanatçı Betty Davis'in hayatını kaybettiği açıklandı. Caz efsanesi Miles Davis’in de eski eşi olan Betty Davis’in ölümünü arkadaşı Danielle Maggio, Rolling Stone’a doğruladı.

Davis’in yaşadığı Allegheny ilçesi iletişim direktörü Amie Downs, ünlü sanatçının ölüm nedeninin doğal sebepler olduğunu söyledi.

BETTY DAVIS KİMDİR?

Kuzey Carolina’da doğup Pittsburgh, Pennsylvania’da büyüyen Betty, New York City’deki Moda Teknoloji Enstitüsü’ne katılmak için 16 yaşında evden ayrıldı. Bu süre içinde Ebony ve Glamour gibi birkaç yüksek profilli moda dergisi için de modellik yaptı.

Caz sanatçısı Miles Davis ile kısa süreliğine evli kalan Betty Davis, 1969’da ilişkilerini noktaladıktan sonra 70’lerin başında model olarak kariyer yapmak için Londra’ya taşındı.

Davis ayrıca 1973’te kendi adını taşıyan ilk kaydını yayınlayarak bu süre müzik yaptı. They Say I’m Different ve Nasty Gal, sırasıyla 1974 ve 1975’te yayınlandı. Tiz sesiyle öne çıkmış ve funk müzik tarihinde ayrı bir yer edindi. Yıldız, 1964 ve 1975 yılları arasında Get Ready for Betty, It's My Life, If I'm In Luck I Might Get Picked Up gibi hit şarkılarla öne çıktı.

Daha sonra Amerika’ya döndü ve aralarında Sly And The Family Stone yapımcısı Greg Errico’nun da bulunduğu bir grup West Coast funk müzisyeniyle çalışmaya başladı.

Tarzı, ABD’deki ana akım televizyonda performans göstermesinin yasaklanmasına neden oldu. Davis, sahnelere 2018’de Veda ettikten sonra Pennsylvania, Pittsburgh’a geri döndü. Ölümüne kadar da burada yaşadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN