‘Gazze’nin sesini aç’ hareketi dünyanın her köşesinde

‘Gazze’nin sesini aç’ hareketi dünyanın her köşesinde

Dünyadan birçok sanatçı, İsrail’in Gazze’deki soykırımına dikkat çekmek için sokak sanatını teşvik eden Unmute Gaza ‘Gazze’nin Sesini Aç’ hareketinin dünya çapındaki kampanyasına katıldı. Eron, Faith XLVII, Ernest Zacharevic, Escif, Stefan Krische, Jofre Oliveras ve Sainer dahil olmak üzere pek çok sanatçının eserleri ile destek veriyor.

SALİHA SULTAN

Dünyanın çeşitli ülkelerinden düzinelerce sanatçı, İsrail’in Gazze’deki soykırımına dikkat çekmek için sokak sanatını teşvik eden Unmute Gaza ‘Gazze’nin Sesini Aç’ hareketinin dünya çapındaki kampanyasına katıldı. Gazze’de yaşanan dramı gözler önüne seren eserlerin ücretsiz indirilerek dünyanın her yerinde kullanılmasını amaçlayan kampanya, her gün ortaya çıkan yıkıma ışık tutmayı amaçlıyor.

Eron, Faith XLVII, Ernest Zacharevic, Escif, Stefan Krische, Jofre Oliveras ve Sainer dahil olmak üzere pek çok sanatçının eserleri ile destek verdiği Unmute Gaza haraketi, kampanyanın amacını şöyle açıklıyor:

“Batılı ülkelerin tümü 7 Ekim saldırılarını kesin bir şekilde kınadı, ancak İsrail’in Gazze’yi ayrım gözetmeden bombalamasını kınamadılar ve bu krizin sömürgecilik, apartheid veya etnik temizlik dahil temel nedenlerini de kabul etmediler.” Unmute Gaza hareketinin internet adresinde yer alan görseller Almanya’dan Fransa’ya, Amerika’dan İngiltere’ye birçok ülkenin otobüs duraklarında, binalarda ve mağaza vitrinlerinde ortaya çıkıyor.

Sanatçılar ücretsiz dağıtılan posterlerde Filistinli anneler, babalar, çocukların yaşadığı trajediyi anlatan, sahadaki son foto muhabirlerinin yakaladığı sahneleri yorumluyor. Her kompozisyonun ortasında ise çarpıcı bir ses kısma sembolü yer alıyor ve izleyiciyi ezilenlerin sesleri ile suç ortağının sesleri arasındaki fark üzerinde düşünmeye zorluyor. Görseller ‘unmutegaza.com’ internet adresinden indirilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN