Gün Sazak’ın öldürülmesinden önceki dört gün sinema filmi oluyor

Gün Sazak’ın öldürülmesinden önceki dört gün sinema filmi oluyor

Gün Sazak'ın öldürülmesinin üzerinden tam 44 yıl geçtikten sonra, o dönemin önemli figürlerinden biri olan Gümrük ve Tekel Bakanı'nın son günlerini aydınlatan iki önemli proje yolda. Senaryo yazarı ve yönetmen İsmail Güneş tarafından hayata geçirilen bu projeler, Gün Sazak'ın hayatını ve ölümünü konu alıyor.

Döneminin efsane gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, öldürülmesinin (27 Mayıs 1980) ardından tam 44 yıl sonra, ölümünden önceki dört güne odaklanan sinema filmi “Karanlıkta dört gün” projesine start verildi.

"Karanlıkta Dört Gün" adlı sinema filmi, Gün Sazak'ın ölümünden önceki dört günü mercek altına alacak. Senaryosu tamamlanan film, dönemin dekor ve aksesuarları için hazırlıklara başladı ve oyuncu seçimleri de devam ediyor.

Yönetmen İsmail Güneş, finans arayışlarını sürdürürken, film için rahmetli Gün Sazak'ın yakın çalışma arkadaşlarıyla da görüşmeler yapıyor.

Diğer bir proje ise "169 Gün" adını taşıyan belgesel. İsmail Güneş, Gün Sazak'ın bakanlık yaptığı dönemi araştırırken, öldürülmesine neden olan süreci inceledi ve bu süreci aydınlatmak amacıyla belgesel hazırlığına başladı.

Belgesel, Gün Sazak'ın çalışma arkadaşları ve dönemin tanıklarıyla yapılan görüşmeleri içerecek ve öldürülme olayına karışan isimlerle de temasa geçilecek.

"169 Gün" belgeseli, ulusal bir kanalda yayınlanması için görüşmelerin devam ettiği belirtilirken, son yayın mecrası olarak YouTube da düşünülüyor. Belgeselin çekimleri bir aydır sürdürülüyor ve tamamlanması için yaklaşık altı ay daha süre gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN